loading
close
SON DAKİKALAR

TBB'de olağanüstü kongre çıkmazı

TBB'de olağanüstü kongre çıkmazı
Tarih: 28.10.2019 - 10:48
Kategori: Gündem

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’ın da bulunduğu 10 baro yönetiminin Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) olağanüstü genel kurula çağırma hamlesi “şekil şartı”na takıldı.

TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, Antalya Barosu’nun TBB yönetimine gönderdiği kararın, “yönetim kurulu tarafından değerlendirmeye alınmadığını” açıkladı. Gerekçe olarak, olağanüstü genel kurul için yasanın aradığı “...en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse...” şekil şartının, TBB Yönetim Kurulu toplantı tarihi itibarıyla oluşmaması gösterildi.

Barolar tarafından “eksen kayması” yaşamakla suçlanan Başkan Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yıl açılış törenine katılması sonrasında TBB’de olağanüstü kongre toplantısı gündeme geldi. Bu süreçte İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bursa, Aydın ve Van baro yönetimleri, TBB’nin “seçimli olağaüstü genel kurula götürülmesi” için ayrı ayrı karar aldı. Bu kapsamda barolar, aldıkları kararları gereği için TBB Yönetim Kurulu’na gönderdi. Alınan bilgiye göre TBB Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul taleplerini “usulü” gerekçesiyle reddetti. Gerekçe olarak, yönetim kurulu toplantısının yapıldığı tarihte TBB’ye gerekli olan 10 baro yönetimi kararının ulaşmaması gösterildi.

‘OYBİRLİĞİYLE KARAR’
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre;
TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, konuya ilişkin Antalya Barosu Başkanlığı’na verdiği “olumsuz” yanıtta, kararın oybirliğiyle alındığına vurgu yaptı. 10 baronun, bu süreçte güncel tarihli yeni karar alıp bunu kasım ayının ilk haftasında TBB’ye göndereceği öğrenildi. Böylece TBB Yönetim Kurulu toplantısı yapıldığında, önlerine yasanın şart koştuğu 10 sayısının olacağı ve “olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalabileceği” belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları