loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM açılırsa gündem 'basın özgürlüğü' olacak

TBMM açılırsa gündem 'basın özgürlüğü' olacak
Tarih: 16.09.2015 - 13:57
Kategori: Gündem

7 Haziran seçimleri sonrasında sadece saatlerle ölçülebilen mesaiye imza atan TBMM, yeniden açılırsa gündemi 'basın özgürlüğü' olacak.

7 Haziran seçimleri sonrasında sadece saatlerle ölçülebilen mesaiye imza atan TBMM, yeniden açılırsa gündemi "basın özgürlüğü" olacak.

TBMM kapalı ancak basına yönelik uygulamalar konusunda muhalefet milletvekillerinden art arda soru önergeleri geliyor.

ÖZYALÇIN: BASINA NE KADAR CEZA VERİLDİ?

Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 2002 ile 2015 yılları arasında ulusal ve yerel basın kuruluşlarına verilen para cezaları, yayın yasağı koyma, kapatma gibi cezaların toplam sayılarını, yıllara ve medya kuruluşlarına göre dağılımlarını sordu.

YARKADAŞ: CUMHURİYET'E ERİŞİM YASAĞI DOĞRU MU?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişimde yaşanan sıkıntıları gündeme getirerek, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Basında yer alan Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesine Telekom'dan sonra TTNET, Uydunet ve PTT Cell'den de erişim yasağı geldiği haberleri doğru mudur?

Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesine yayın yasağı getirilmesinde gazetenin AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik muhalif yayınlar yapmasının bir etkisi var mıdır?

Cumhuriyet Gazetesi’nin Türk Telekom’a yönelttiği sorulara yanıt verilmemesi konusunda hükümetinizin kuruma yazılı yada sözlü bir telkininiz olmuş mudur?" sorularını yöneltti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları