loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Başkanı Şentop; Akçakoca Müftüsüne soruşturma açıldı ve görevden uzaklaştırıldı

TBMM Başkanı Şentop; Akçakoca Müftüsüne soruşturma açıldı ve görevden uzaklaştırıldı
Tarih: 23.05.2021 - 22:22
Kategori: Gündem

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Akçakoca Müftüsünün, bütün Rumeli muhacirlerini ve göçmenlerini itham eden konuşması nedeniyle soruşturma açılarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptığı açıklamada; "Akçakoca Müftüsünün, bütün Rumeli muhacirlerini ve göçmenlerini itham eden konuşması çok yanlıştır, cahilcedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız konuyla alakalı gereken adımları atmış, soruşturma açmış ve sözü edilen kişiyi açığa almıştır." dedi.

Ne olmuştu?

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, cuma vaazında Selanik göçmenlerini ve Gezi Direnişi üzerinden Ali Koç’u hedef alan açıklamalar yaptı.

Müftü,  konuşmasında "Bu kadroya bakın. Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın. Hatta şunu da söyleyeyim, İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında (Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan bahsediyor). Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar" dedi.

Müftünün açıklaması sosyal medyada tepki çekerken müftü Şaban Soytekinoğlu hakkında il müftülüğünce soruşturma açıldığı bildirildi.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları