loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Başkanı Şentop, Garo Paylan’ın 'Ermeni Soykırımı Tanınsın' kanun teklifini iade etti

TBMM Başkanı Şentop, Garo Paylan’ın 'Ermeni Soykırımı Tanınsın' kanun teklifini iade etti
Tarih: 24.04.2022 - 10:43
Kategori: Gündem

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması" kanun teklifini iade etti.

HDP milletvekili Garo Paylan, "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" başlıklı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunmuştu.

Teklifle ilgili açıklama yapan Paylan, "Ermeni halkının yarasını iyileştirecek tek toplum Türkiye toplumu, tek meclis ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Ermeni Soykırımı bu topraklarda gerçekleşti ve adaleti ancak bu topraklarda, Türkiye’de sağlanabilir" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kanun teklifini Meclis İçtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle bugün iade etti. Şentop’u, 23 Nisan özel oturumu sırasında iade yazısını yazdığı öğrenildi. 

AKP'Lİ ÇELİK'TEN "HUKUKİ TAKİBAT" AÇIKLAMASI

Paylan'ın kanun teklifi ardından çok sayıda siyasetçi açıklamalarda bulundu, bunlardan biri ise AKP Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Kanun teklifinde yer alan iddiaları şiddetle reddettiklerini ve kınadıklarını söyleyen Çelik'in, Paylan hakkında "hukuki takibat" ifadeleri ise dikkat çekti.

Çelik, "Bu teklif, Azerbaycan’nın desteklediği Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecine dönük de bir sabotaj girişimidir. Sabotaj şebekesi ve sözde soykırım lobisi aynı çatı altında barınmaktadır. İlgili şahıs derhal Yüce Türk Milletinden özür dilemelidir. Bu konuda gereken hukuki takibatı yapacağız…" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları