TBMM, Destek Hizmetleri Başkanlığı personeli Saliha Akkaş, eşi tarafından uğradığı saldırı sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

TBMM Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı personeli Saliha Akkaş’ın eşi tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından taziye mesajı yayımladı.
Saliha Akkaş, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından katledildi: TBMM'deki mesai arkadaşlarından sessiz eylem.
TBMM personeli Saliha Akkaş'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Salih Akkaş tarafından katledilmesinin ardından mesai arkadaşları Meclis'te sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. Anmaya CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Milletvekili Semra Dinçer, DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Yılmaz Hun ve Sevilay Çelenk katıldı. Milletvekilleri daha sonra kısa bir açıklama yaptı.
Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından evinde saldırıya maruz kalan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden TBMM'de CHP grubunda idari personel olarak çalışan Saliha Akkaş hayatını kaybetti. Saliha Akkaş'ı katleden Salih Akkaş da yaşamına son verdi. Saliha Akkaş'ın sabaha kadar 50 ünite kan verilerek iki ameliyat geçirdiği öğrenildi. Öte yandan; Salih Akkaş'ın uzaklaştırma kararını iki kez ihlal ettiği de aktarıldı. Saliha Akkaş'ın cenazesi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Saliha Akkaş'ın TBMM'deki mesai arkadaşları ve milletvekilleri sessiz bir eylem gerçekleştirdi. Anmaya CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Milletvekili Semra Dinçer, DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Yılmaz Hun ve Sevilay Çelenk katıldı. Eylemin ardından milletvekilleri açıklama yaptı.
TBMM’DEN, MECLİS PERSONELİ SALİHA AKKAŞ’IN VEFATINA İLİŞKİN TAZİYE MESAJI
TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Destek Hizmetleri Başkanlığı personelimiz Saliha Akkaş’ın eşi tarafından vahşice katledilmesinden derin bir üzüntü duymaktayız.” ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, “Kıymetli arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve TBMM çalışanlarına başsağlığı dileriz. Mekânı cennet olsun.” denildi.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları