loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı
Tarih: 17.01.2024 - 15:19
Kategori: Gündem

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, birleşimin başında üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Meclis Başkanvekili Karaca, birleşimin başında üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, "Şimdi uzayda ne işimiz var?" diyenlerin olacağını belirterek, "Biz de onlara 'kalkınmanın bir bütün olduğunu, kaçırılan bazı trenlere daha sonra binmenin mümkün olmadığını, küresel uçak ve uzay sektörünün 2021 yılında 851 milyar dolar seviyelerindeyken yıllık ortalama yüzde 4 büyümeyle 2030'da 1,2 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıkacağının öngörülmekte olduğunu ve Türkiye'nin bu büyük büyümeden pay alması gerekliliğini' anlatmak ve hatırlatmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın, gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğuna işaret eden Yıldız, "Lagari Hasan Çelebi'nin yarım kalan hikayesini tamamlayacak ve Türk bayrağını uzaya taşıyacak." dedi.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, seçmen listelerinde usulsüzlükler yaşandığını ileri sürerek, Şırnak ve ilçelerine, usule aykırı şekilde binlerce seçmenin taşındığını iddia etti.

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Devlet Hastanesinden randevu almanın imkansız hale geldiğini savunarak, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'e döndü ve "Doktorsunuz her gün 50 kişi sizi arıyor randevu alabilmek için" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Karaoba ve Güneş arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları