loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri AKP ve MHP oyları ile reddedildi

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri AKP ve MHP oyları ile reddedildi
Tarih: 09.03.2022 - 10:10
Kategori: Gündem

İYİ Parti'nin, "kullanımı zorunlu olan bebek bezi, hasta alt bezi ve kadın hijyen ürünlerine yapılan fiyat artışları", HDP'nin, "gıda krizinin nedenleri ve alınacak önlemlerin belirlenmesi", CHP'nin "kadınların çalışma hakkına tam olarak sahip olabilmelerine" ilişkin araştırma önergeleri kabul ed...

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin, "kullanımı zorunlu olan bebek bezi, hasta alt bezi ve kadın hijyen ürünlerine yapılan fiyat artışları", HDP'nin, "gıda krizinin nedenleri ve alınacak önlemlerin belirlenmesi", CHP'nin "kadınların çalışma hakkına tam olarak sahip olabilmelerine" ilişkin araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasına yönelik grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

Müzakerelerin ardından yapılan oylamalarda grup önerileri AKP ve MHP oyları ile kabul edilmedi.

AKP'nin, TBMM'nin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi de görüşüldü. Kabul edilen öneriyle Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanunu'nda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ilk sırasına alındı.

Genel Kurul bugünkü birleşiminde Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu görüşüldü.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları