loading
close
SON DAKİKALAR

'Tecavüzcüler Sümbül Ağa gibi yapılsın'

'Tecavüzcüler Sümbül Ağa gibi yapılsın'
Tarih: 11.02.2012 - 22:05
Kategori: Magazin

İş kadınlarının konuğu sinema sanatçısı Salih Güney, kadına şiddet uygulayan, tecavüz eden, öldürenlerin, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisindeki 'Sümbül Ağa' gibi hadım edilerek cezalandırılmasını istedi

Sanatçı Salih Güney, kadının iş hayatı, siyaset ve sosyal hayattaki etkinliğinin artırılmasının amaçlandığı Antalya İş Kadınları Derneği’nin (ANTİKAD) aralık ayı olağan toplantısının konuğu oldu. Divan Talya Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda Salih Güney, kadınlara yönelik tecavüz, öldürme gibi olayları gerçekleştirenlere ’hadım’ cezası uygulanması için kadınların gündem oluşturması gerektiğini söyledi. Bu tür suçlara yönelik cezaların artırılması gerektiğini kaydeden Salih Güney, şunları söyledi:

"Kadınlarımıza, çocuklarımıza tecavüz edenleri, öldürenleri, bu cani sapık ruhları Muhteşem Yüzyıl’da oynayan Sümbül Ağa var, ondan yapalım. En azından bu konuyu gerçekten gündemde tutun. Bu Sümbül Ağa yasasının üstünde durmakta yarar var. Bu sapıkları, bu zincirleme ölümlere karşı, ancak bunları korkutarak, ürküterek başarabiliriz. Başka türlü bu öldürme, tecavüzler ve cinayetler devam edecek bu ülkede. Onun için hanımlar hakikaten Sümbül Ağa formülünü biraz düşünün. Bu konuyu ve gündemde tutmaya çalışın."

Türkiye’deki en büyük problemin kadının ekonomik özgürlüğünü kazanamaması ve şiddet olduğunu belirten Güney, ülkemizde son 7 yılda kadına şiddet olaylarının yüzde 1400 oranında arttığını söyledi. Son 1 ayda 200’e yakın kadının bıçaklandığını belirten Salih Güney, eğer bir devrim yapılacaksa, bu devrimin ancak kadınlar tarafından yapılabileceğini dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları