loading
close
SON DAKİKALAR

Tehditlere 'düşünce' muamelesi yapıldı

Tehditlere 'düşünce' muamelesi yapıldı
Tarih: 20.07.2012 - 10:56
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ermeni hayvan hakları savunucusuna, 'Sonun darağacı' yazılı tehditler gönderen sanığın davası, 'düşünce açıkladığı' gerekçesiyle ertelendi...

İSTANBUL- Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD) temsilcisi Eva Aksoy’a e-posta aracılığıyla, ‘Benim ülkem sana dar gelir, sen Erivan’a git’, ‘Senin sonun darağacı’, ‘Taşnak kırıntısı’ gibi sözlerle hakaret ve tacizde bulunduğu için yargılanan Mehmet Ali Özçarıkça da 3. Yargı Paketi sayesinde kurtuldu.


İstanbul 30. Sulh Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında 3. Yargı Paketi olarak da bilinen 6352 sayılı yasayı gerekçe gösteren mahkeme heyeti, Özçarıkça’nın söz konusu mesajlarını ‘düşünce ve kanaat açıklama yöntemi’ olarak değerlendirdi. Özçarıkça hakkındaki kovuşturmanın ertelenmesine ve davanın da düşürülmesine karar verildi. Söz konusu yasanın 1. maddesinin 1. fıkrası, “31 Aralık 2011’e kadar, basın ve yayın yoluyla ya da sair düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle işlenmiş olup; adli para cezasını ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren suçların ertelenmesine” olanak veriyor. Kafes Eylem Planı’nda da ‘tehdit edilecek ve şantaj yapılacak kişiler’ listesinde yer alan Hayvan Yaşam Haklarını Koruma Derneği Başkanı Anna Eva Aksoy’un şikâyeti üzerine açılan davada çıkan bu karar, Aksoy’un avukatı Fazıl Ahmet Tamer’in tepkisine neden oldu. Avukat Tamer, “Bence bu karar hukuki anlamda mantıksız. Bu düşünce açıklaması değil. Bu taraflı, ayrımcı ve nefret söylemine prim veren bir karar” yorumunda bulundu. Yeni yasayı da ‘hükümlerinde belirsizlik olduğu’ gerekçesiyle eleştiren Tamer, “Her türlü düşünce açıklaması diyor. Yasanın böyle bir şeyi amaçladığını düşünmüyoruz. Ağızdan çıkan her söz düşünce açıklaması olarak görülmemeli” diye konuştu.

 

Radikal/Enis Tayman

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları