loading
close
SON DAKİKALAR

Tek limit uygulaması yeni değil!

Tek limit uygulaması yeni değil!
Tarih: 11.02.2012 - 22:05
Kategori: Özel Haberler

TÖF Genel Başkanı Fuat Engin, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşından itibaren tüketicinin kullandığı tüm kredi kartlarında tek limit uygulamasına geçileceğinin açıkladığını hatırlattı.

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşından itibaren tüketicinin kullandığı tüm kredi kartlarında tek limit uygulamasına geçileceğinin açıkladığını hatırlattı. 

Engin, yıllardır kamuoyuna sundukları raporlarda ve açıklamalarda kredi kartı sorununun en önemli nedenlerinden biri olarak, tüketicilerin gelirine bakılmaksızın verilen kredi kartlarına yasaya ve hukuka aykırı olarak ayrı ve yüksek tutarlarda limit tanınması ya da var olan limitlerinin gelişi güzel artırılması uygulamalarına dikkat çektiklerini aktardı.

Engin, ''Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni bir uygulamaya başlanıyormuş gibi gösterilen kredi kartlarında tek limit uygulaması 15 Mart 2006 tarihinde yürürlüğe giren Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 9. maddesinde hüküm altına alınmıştır'' ifadelerini kullandı. Kredi kartlarında tek limite geçilmesi konusunda kanunun uygulanmaya başlanması kararının yaklaşan olası ekonomik krizin korkusundan alındığını iddia eden Engin, buna karşın, söz konusu uygulamanın doğru bir uygulama olduğunu vurguladı.

2011 yılında kredi kartında yasal takip oranının yüzde 10 olduğunu ifade eden Engin, ''Kullanımda olan 46 milyonu aşkın kredi kartı üzerinden hesaplama yaptığımızda, takipteki kredi kartı sayısının yaklaşık 5 milyon adet olduğu, asgari ödemesi yapılarak bileşik faiz kıskacındaki kredi kartı sayısının ise 10 milyon adet olduğu bilinmektedir. Bu veriler, kredi kartında yaşanan sorunların iddia edildiği gibi azalması yerine, her geçen gün boyut kazanarak arttığını da açık bir biçimde ortaya koymaktadır''görüşüne yer verdi.

Engin, fahiş oranda kredi kartı faizi belirlemeye devam edilmesi, yasaya ve hukuka aykırı olarak bileşik faiz gibi uygulamalara son verilmedikçe kredi kartı sorununa çözüm üretilmesinin mümkün olmayacağını da ileri sürdü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları