loading
close
SON DAKİKALAR

Tekgıda-İş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi açıklandı

Tekgıda-İş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi açıklandı
Tarih: 28.09.2019 - 10:20
Kategori: Sendika

Tekgıda-İş Başkanlar Kurulu, 25-26 Eylül tarihlerinde ülke ve sendikal mücadelenin gündemini ilgilendiren konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tekgıda-İş Başkanlar Kurulu'nun 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantı sonunda sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede Cargill işçileri ile ilgili olarak "Sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan ve 527 gündür direnen Cargill  işçilerinin  mücadelesini desteklemekte, hak arama mücadelesini bıkmadan usanmadan sürdüren arkadaşlarımızı saygı ile selamlamaktadır"denildi. 

Tekgıda-İş Başkanlar Kurulu'nda ele alınan konu başlıkları şöyle:

-Başta göçmen işçilik ve kaçak işçilik olmak üzere kayıtdışılıkla devletin ilgili organların etkin bir şekilde mücadele etmesini beklemektedir. Emeğin köleleştirilme girişimleri, ucuz emek gücünün yaygınlaştırılması, taşeronlaştırma  gibi örgütlemeyi de engelleyici ve haksız rekabete yol açan her türlü girişim karşısında kararlı bir mücadele sürdürecektir.

-Kıdem tazminatı başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza yapılacak her türlü saldırıya karşı hazırlıklıdır ve gerekirse genel kurulumuzun vermiş olduğu yetkiye dayanarak üretimden gelen gücünü kullanacaktır .

-Mevcut hukuk sistemini sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük  engel olarak  görmektedir. Uzun süren yargılamalar  çalışanların hukuka olan güvenini zedelemektedir. Geç gelen adalet adalet değildir !  Derhal ve ivedilikle çalışanların hukukunu gasp eden bu anlayışa parlementoda çözüm bulunmalıdır.

cretler üzerindeki vergi yükünün protesto etmektedir. Siyasi iktidarları çalışanların ücretleri üzerinden alınan yüksek vergileri ve kesintileri gözden geçirmeye çağırmaktadır.

lkenin iyi yönetilmediğini dışarıda ve içeride yaşanan gerginlik ve çatışma ortamının ekonomik yapıyı da olumsuz etkilediğinin bilinciyle, siyasi iktidara “acilen ve tam demokrasi “çağrısı yapmaktadır.

- 2020-2021 toplu sözleşmeleri sürecinde çalışanlarımızın satın alma güçlerindeki kayıpları ve hayat pahalılığına dikkat çeken bir pazarlık süreci sürdürecektir. Başkanlar kurulumuz; “güvenli ve sürdürülebilir bir iş” , “güvenli ve sürdürülebilir bir ücret” İlkesinden hareketle sendikamızın yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde mücadele hattını oluşturacaktır.

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları