loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin Destek İçin O Çadırda

Tekin Destek İçin O Çadırda
Tarih: 12.02.2012 - 15:08
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'li gençlerin Deniz Feneri Davası'na ilişkin olarak çadırda başlattığı kampanya ya destek verdi.

Tekin, "Önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla milyonların üstünde imzayla, bu durumu tekrardan ele alınabilmesi için parlamentoya taşıyacağız" dedi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Deniz Feneri Davası'nda köstebeklik yaptığı iddiasıyla istifa etmesi için imza kampanyası başlattı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'li gençlerin Beyoğlu İlçe Örgütü önünde kurduğu çadırı ziyaret etti. Toplam 1 milyon imza toplandığında meclise sunulacak kampanyaya, vatandaşlar da ilgi gösterdi. Ayrıca imza atan vatandaşlara, üzerinde "Köstebek istifa" yazan rozetler dağıtılırken,çadıra temsili olarak fener getirildi. Gürsel Tekin feneri eline alarak basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra bir vatandaşın "Fener sönmüş" demesi üzerine ise Tekin, "Fener gece yanar gündüz yanmaz" dedi.

Daha sonra basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, "Önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla milyonların üstünde imzayla parlamentoya bu sorunun yeniden ele alınabilmesi için CHP olarak toplumun duyarlılığını gündeme taşımak istiyoruz. Sorgulanması gereken önümüzdeki günlerde tartışma konusu olabilecek Adalet Bakanlığı'nı kim aradı? Yolsuzluklarla ilgili toplumu duyarlı olmaya çağırıyoruz. 

Türkiye'deki vatandaşların hukuksuz sistemle ilgili isyan etmesi gerekiyor. Binlerce insan neden gözaltında olduğuna, neden yargılandığına, millet iradesiyle seçilen milletvekillerinin cezaevlerinde niçin olduğuna, ne siyasetçiler cevap verebiliyor, ne de hukuk adamları cevap verebiliyor. Herkes eşiyle çocuklarıyla bayram geçirirken, bu dört duvar arasında vakit geçirenler neden içeride olduklarını bilmeyecek şekilde cezaevinde yatmış olacak. Önümüzdeki günlerde 81 ilde de bu imza kampanyaları başlayacaktır" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları