loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine Talip

Tekin, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine Talip
Tarih: 11.02.2012 - 19:15
Kategori: Siyaset

Eğer partim uygun görürse ve uygun ortam oluşursa 2014...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabilirim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, halkınhabercisi.com'a yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olabileceği sinyalini verdi.

Tekin, konuya ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Ben İstanbul'u çok iyi bilen birisiyim.

İstanbul'un sorunlarını ve o sorunların çözümlerini iyi biliyorum. Biliyorsunuz ben zaten belediyecilikten geliyorum.

Eğer partim uygun görürse ve uygun ortam oluşursa 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabilirim" dedi.

Tekin, tüzük kurultayı ile ilgili bir soruyu da yanıtlarken, şunları söyledi:

"Türkiye'nin gündeminde CHP'nin tüzük kurultayı yok, CHP'lilerin var. Toplumun en önemli sorunu anayasa değişiklikleri. Toplumumuzun sorunlarıyla uğraşırken, maalesef birileri CHP kurultayıyla uğraşıyor.

Bir Hafta içinde 2 kurultay yapmamızın nedeni, kurultayı talep eden arkadaşlarımızın gündemi çok sınırlamış olmasıydı. Halbuki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, parti üyelerinin daha demokratik bir tüzüğe kavuşması için daha kapsamlı değişiklikler istiyor. Parti üyelerinin hukukunun korunduğu bir tüzük değişikliği olması için böyle bir yöntem seçtik. Biz örnek olacak, demokratik bir tüzük yapacağız."

CHP'li Tekin, özel hayatına ilişkin soruları da yanıtlarken, "okey oynamayı sevdiğini" söyledi ve "Ama yoğun siyaset hayatım yüzünden şimdilerde vakit bulamıyorum" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları