Muharrem İnce, "Sayın Hüseyin Çelik, CHP’ye çamur atacağına kendisi...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, CHP’yi Suriye’nin iç meselelerine karışmakla suçlayıp BAAS partisi benzetmesi yapmasını ve 'Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye’ye bu manada sahip çıkıyor?' sözlerini eleştirdi.
CHP Parti Meclisi Toplantısı için İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’yi BAAS Partisi’ne benzeten Çelik’e yanıt verdi. Tekin, 1 yıl önce Başbakan Erdoğan’ın Suriye’ye gidip, Devlet başkanı’nı getirip ’Sıfır sorunlu ilişkilerimiz var’ dediğini anlatırken şöyle konuştu:
"O zaman BAAS yönetimi iktidarda değil miydi? Ne oldu? Ne oldu, kimler size talimat verdi? 3 ay kala Suriye’de sabırlar taşmaya başladı. Şimdi bütün bu soruların cevabını verecekleri yerde faşistçe bir anlayışla Türkiye’nin iç meselelerindeki iç sorunları bir mezhep meselesine bağlamaları bunların nasıl bir faşist kafatasına sahip olduklarını gösteriyor. Birincisi Başbakan ve Çelik bizim sorularımıza cevap vermesi gerekir. Ey Sayın Başbakan, Sadece burada çuvallamadınız. Libya’da, Kaddafi’nin elinden ödül alıp ’Kardeşim Kaddafi’ diyecekseniz, ’NATO müdahale edilecek’ sorusuna ’NATO’nun ne işi var burada’ diyeceksiniz. 48 saat sonra çark edeceksiniz ve bugün Libya’nın yaşadığı manzaranın karşısında iş ortağı olacaksınız. Suriye ile ilgili Sayın Çelik Suriye ile ilgili bizim kafamızda faşizme karşı olup, faşizmle mücadelede buraya geldik. CHP’nin hiçbir alanında kimsenin kafasında bunların düşündüğü gibi bir kafa yoktur. Hangi konuda sabırlar taştı? Gerçekten bize de bilgi verin biz de Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunalım. Ama böyle sıkıştıklarında topu taca at anlayışı dış politikanın iflası demektir. Maalesef dış politika Türkiye’de iflas etmiştir."
İNCE: CHP’YE ÇAMUR ATACAĞINA...
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Sayın
Hüseyin Çelik, CHP’ye çamur atacağına kendisi ve ailesi ile ilgili yolsuzluk iddialarına yanıt versin" dedi.
İnce, yaptığı yazılı açıklamada, "AKP’liler İsrail’in örtülü taşeronu, gizli avukatı oldukları ortaya çıkınca suçluluk telaşına kapıldılar" ifadesini
kullanarak, şunları kaydetti:
"Daha düne kadar ’arkadaşım’, ’dostum’ dedikleri Arap liderleri bir bir batılı emperyalistlerin kucağına teslim ederek kime hizmet ettiklerini
gösterdiler. İsrail’i, İran’dan korumak için Füze Kalkanı kurduranlar, Cenevre’deki olumlu raporu yeni bir heyet kurdurup olumsuza döndürenler, Gazze ablukasını meşrulaştıranlar utanmadan sıkılmadan CHP’ye çamur atıyorlar ve bu çamuru AKP’nin borazanına attırıyorlar.
Sayın Hüseyin Çelik, CHP’ye çamur atacağına kendisi ve ailesi ile ilgili yolsuzluk iddialarına yanıt versin. İsrail ile gizli anlaşmalar yapanlar, Yahudi
cesaret ödülü alanlar, Ofer ile iş tutanlar, artık suçüstü yakalanmışlardır.
Para söz konusu olunca inanç konusunda hiçbir sınır tanımayanların, siyaset mühendisliği yaparak mezhepleri, inançları ortaya koymaları manidardır.
İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor: İsrail’i, İran’dan korumak için Füze Kalkanı kurduranlar acaba bunu gizli inanç ortaklıkları için mi yapıyorlar?
Sayın Hüseyin Çelik, Türkiye’nin BAAS partisini arıyorsa, basın toplantısını yaptığı genel merkezin üstündeki isme baksın. Görecektir ki Türkiye’nin BAAS partisi, AKP’dir."
Açıklamada, "Daha bir yıl öncesine kadar Suriye ile ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı yapmayı planlayan AKP, bugün ne oldu da bu noktaya geldi?" sorusunu yönelten İnce, "Başbakan Erdoğan, Suriye ziyaretinde, Suriye Devlet
Başkanı Esad için ’kardeşim’ diye hitap ederken bugün ne oldu da bu kardeşlik bozuldu? AKP yönetimi kimden aldığı talimat ile bu kardeşliği bozdu? Asıl yanıt
verilmesi gereken soru da budur" dedi.