loading
close
SON DAKİKALAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden, depremzede iddiaları nedeniyle açıklama yaptı; Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle ön görülen süre erken dolmuştur!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden, depremzede iddiaları nedeniyle açıklama yaptı; Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle ön görülen süre erken dolmuştur!
Tarih: 17.05.2023 - 01:58
Kategori: Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi depremzedeleri sokağa atıyor iddialarına cevap verdi; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk anından itibaren Tekirdağ’daki tüm yatırımları durdurmuş ve bölgeye yönelik olarak tüm imkanlarını seferber etmiştir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi açıklamasında;
 
"VATANDAŞLARIMIZA ÖNEMLE DUYURULUR!
 
On bir ili etkileyen deprem felaketinin ardından belediyemiz tarafından misafir ettiğimiz depremzedeler üzerinden çirkin bir algı ve karalama kampanyası gerçekleştirilmektedir.
 
Öncelikle belirtmek isteriz ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk anından itibaren Tekirdağ’daki tüm yatırımları durdurmuş ve bölgeye yönelik olarak tüm imkanlarını seferber etmiştir. Ayrıca Tekirdağ ili sınırları içerisinde depremzedelerin otel kiralamak suretiyle tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek kamu kurumudur.
 
Ve bu durum AFAD ve Valiliğin öncelikli görevi olmasına karşın bölgede barınma ihtiyacının yeterince karşılanamaması sebebiyle, Büyükşehir Belediyemiz tarafından inisiyatif alınarak depremzede kardeşlerimizin mağduriyetini gidermek adına siyaset üstü bir anlayışla gerçekleştirilmiştir.
 
İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle ve Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle ön görülen süre erken dolmuştur.
 
Toplamda Tekirdağ ilimizde belediyemiz tarafından 550 depremzede kardeşimiz tüm ihtiyaçları karşılanarak otellerde misafir edilmiştir.
Depremzede kardeşlerimizin 8 Şubat - 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında her türlü ihtiyaçları Büyükşehir Belediyemizce karşılanmış olup bu harcamaların bazıları şöyledir:
 
5’er milyon TL harcama limiti kapsamında Otellerde konaklama ve yeme-içme toplam 10 milyon TL
 
Giyim yardımı artı ücretsiz ulaşım hizmet bedeli 1 milyon TL dir.
 
Depremzede misafirlerimizin konaklama yerlerinin değiştirilmesine ilişkin konu; bu limitlere Mayıs ayı itibariyle ulaşıldığı ve yapılan sözleşme bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD’a bilgi verilerek ve koordineli bir şekilde otellerden AFAD’ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir.
 
Ancak deprem bölgesi bir türlü toparlanamayıp, geçici konteyner kentleri yeterince kurulamayınca, ilgili daireye gerekli talimatlar verilerek süre uzatılmıştır.
 
Konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesi oldukça düşündürücüdür. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz kurulduğu günden bu yana bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada Tekirdağlı hemşehrilerimizin ve tüm Türk milletinin yanında yer almaya devam edecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları