loading
close
SON DAKİKALAR

Tekzip

Tekzip
Tarih: 07.07.2019 - 11:00
Kategori: Gündem

İnternet sitemizde yer alan "CHP'li vekiller, Akseki'ye açılmak istenen mermer ocağını Meclis'e taşıdı" başlıklı haberimize ilişkin Teknomer Turizm Tarım Madencilik İnşaat Tic. Ltd. Şti 'nin vekili Avukat Reşat Petek tekzip metni yayımladı.

30.052019 tarihinde ''CHP'li vekiller, Akseki'ye açılmak istenen mermer ocağını Meclis'e taşıdı" başlıklı yazıda Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı Güzelsu, Pınarbaşı, Çaltıçukur ve Güzelköy mahallelerinde yer alan bitki örtüsü ve doğal gozelliklerin müvekkil şirket Teknomer tarafından çalışmaları yürütülen mermer ocağı ile tehdit altında olduğu, zeytinlikler, çok sayıda endemik bitki ve hayvan türü ile arkeolojik eserlerin tehlikeye gireceği gibi gerçek dışı ve mesnetsiz pek çok iddiaya yer verilmiştir. Gerçek dışıve kişilik haklarını zedeleyici bu haber ile yasanın tarafınıza vermiş olduğu basın özgürlüğü ve ifade hürriyetini Türk Ceza Kanunu da ihlal edecek şekilde yasal sınırları aşarak kullandığınız görülmüştür. Mermer ocağı çalışmalarına yasal mevzuat çerçevesinde yapılması gereken tüm incelemeler yapılıp ÇED raporları ve resmi kurum görüşleri alındıktan sonra başlanmaktadır. Haberinizde yer alan Antalya ili, Akseki ilçesi, Pınarbaşı mahallesi mevkiinde, müvekkil şirket Teknomer tarafından yapılması planlanan AR.201800575 ve AR.201800638 ruhsat numaralı maden projeleri ile ilgili olarak da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü, müvekkil şirketin madencilik faaliyeti yapmak istediği 37 hektarlık alan için ÇED talebimize görüşlerini bildirmeleri için 12.03.2019 tarihli yazısıyla 18 tane kamu kurumundan görüş talep etmiş ve bu kurumlar da olumlu görüşlerini bildirmişlerdir.

Bu kurumlar arasında bulunan Kültür Bakanlığı Antalya Varlıklarrını Koruma Bölge Kurulu, görüş talep edilen 'alanda herhangi bir kültür varlığına rasılanmadığı için 18/03/2019 tarihinde 79545921-168.01.02-E.233052 sayılı yazısı ile sisteme OLUMLU görüşünü bildirmiştir. Aynı şekilde Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de ÇED talep edilen alanda gerekli inceleme ve araştırmayı Hacettepe Üniversitesi'nde görev yapan profesör ünvanlı 3 hoca ve 4 adet Bakanlığa bağlı çalışan uzmandan oluşan bir komisyona birden çok kez yaptırmış ve inceleme sonucunda Bakanlık, 26.04.2019 tarih, 62865314.611.02-E1322427 sayılı yazısı ile olumlu görüş bildirmiştir.
Haberinizde yer alan bu bölgedeki zeytinliklere zarar verileceği iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Mermer işleme faaliyet esnasında kullanılacak yöntemlerin bölgedeki zeytin ağaçlarına hiçbir zararı olmayacağı anlaşıldığından Antalya Valiliği Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 17.01.2019 tarih ve 813977526- 105.06-E197230 sayılı yazı ile olumlu görüş bildirilmiştir. Bölgede mevcut doğal, kültürel ve tarihi mirasımıza ve yöre halkının hassasiyetlerine müvekkil şirket tarafından son derece önem verilmekte, tüm çalışmalar yasal mevzuatımız çerçevesinde ve titizlikle yürütülmektedir. Müvekkil şirket tarafından yürütülen çalışmalar hiçbir şekilde zeytincilik kanununa aykırı değildir.

Müvekkil şirket TEKNOMER; yurtdışına ihracat yapan, bulunduğu bölgenin ekonomik gelişimine ve istihdamına büyük katkı sağlayan en önemli şirketlerden biridir. Kurulduğu günden bugüne ülke ekonomisinin ve bölge halkının gelişmesi için çalışan müvekkil şirket, girdiği tüm projelerde çevreye hiçbir şekilde zarar vermemeye azami gayret göstermektedir. Açılması planlanan mermer ocakları ile doğaya zarar verilmesini engellemek üzere müvekkil şirket bünyesinde özel bir departman bulunmaktadır.

Müvekkil şirket, çevreye her zaman saygılıdır. ÇED süreci devam eden ve alt yapısı çalışmaları henüz tamamlanmayan projemiz hakkında "çevre katliamı yapılıyor" şeklinde sunulan haberler önyargılı olup, medyanın tek taraflı yargısız infaz eden anlayışının bir göstergesidir. Bu sebeplerle haberde yer alan "çevreye zarar verilecek", "doğal güzellikler yok edilecek" iddiası tamamen haksız, bölge halkını yanlış yönlendirerek müvekkil şirkete karşı galeyana getirme amacı güden ve gerçek dışı iddialar olup, müvekkil şirketin piyasadaki ticari itibarına zarar vermektedir. Tarafsız haberciliğinize olan inancımızla yapılan bu yanlışın düzeltileceğine inanıyoruz.

Sonuç olarak gerçek dışı iddialar içeren yazınıza ilişkin olarak işbu tekzip metnimizin yayınlanmasını ve yukarıda linki belirtilen haberin kaldırılmasını, tarafınıza bundan sonra yapılacak haberlerle müvekkil şirketin itibarına zarar verilmesi halinde bunlara karşı gerekli yasal başvuruların yapılacağını ve gerekli her türlü tedbirin alınacağını tarafinıza ihtar ederiz.

İhtar eden vekili Av. Reşat Petek

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları