loading
close
SON DAKİKALAR

Tekzip

Tekzip
Tarih: 02.11.2012 - 17:45
Kategori: Sağlık, Yaşam

Teksim firmasının tekzip metni...

Şirketimiz Teksim Giyim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 1991 yılında kurulmuş olan ve her çeşit kumaş imali, ithali ve ihracı ile uğraşan alanında tanınmış ve deneyimli bir firmadır. Müvekkil şirket Hugo Boss, Park Bravo, Pierre Cardin gibi dünyaca tanınmış markaların fason üretimini yapmakta ve yurtdışına ihraç etmektedir.

Şirketimiz bulunduğu sektörde “işçi dostu” firmalar arasında olup İş Kanunu’na koşulsuz riayet ederek, ahlaki ve profesyonelce bir iş yaşamı sergilemektedir.

Bu çerçevede işçilerimiz İş Kanunu’nda belirtilen tüm haklarına sahip olup günlük 7.5 saat olarak 3 vardiya halinde çalışmaktadır. Ayrıca bulunduğu sektördeki çoğu firmanın aksine işçi başına tamamen otomatik olan 6 makine düşerek işçilerin yorulmadan çalışmasına imkân verilmektedir. Üstelik şirketimiz ekonomik durumu yetersiz olan işçilerinin ailelerine maddi yardımda bulunarak insani görevini de yerine getirmektedir.

Sitenizde şirketimizin ismi ve markası olan Texim’i kullanarak gerçeğe aykırı ve dayanaksız iddialar yayınlanmaktadır.
Asılsız yayınlardan biri olan “CHP’den Texim işçilerine destek” başlıklı haberin içeriğinde “işçilerin ücretlerinde bir değişiklik yapmadığı halde çalışma şartlarını ağırlaştırması bir işçinin üç makinadaki sorumluluğunun altı makinaya çıkarması işçilerin greve gitmesine sebep olmuştur”, “Bu uygulamayı kabul etmeyen 39 işçinin işine son verilmiştir” şeklinde müvekkilin ticari itibarını zedeleyen gerçeğe aykırı ve dayanaksız iddialar yer almaktadır.

Diğeri ise “CHP Bağcılar Gençlik Örgütü Teksim’le Dayanışmada” başlıklı haberin içeriğinde “Bu insanlar 12 saat çalışmayı reddettikleri ve sendikalarla görüştükleri için işten çıkarıldılar” şeklinde müvekkilin ticari itibarını zedeleyen gerçeğe aykırı ve dayanaksız iddialar yer almaktadır.

Söz konusu gerçeğe aykırı haberlerin yayınlanmasına neden olan işçilerin işten çıkarılması; üretim hattındaki örgü makinelerinin yerlerinin değiştirilmesi ve işçilerin bu nedenle şirketimiz içinde yasadışı işi yavaşlatma eylemi yaparak fabrikada üretimi engellemeleri neticesinde gerçekleşmiştir. Oysaki üretim hattındaki örgü makinelerin yerlerinin değiştirilmesi dışında işçilerin çalışma saatlerinde bir artış söz konusu olmadığı gibi iş yüklerinde de bir değişiklik söz konusu olmamıştır. Yapılan makine düzenlemesi kesinlikle ek bir iş yüküne yol açmamaktadır. Nitekim makine değişikliğinin yasal sınırlar içinde olduğu bilirkişi raporları ile de kanıtlanmıştır. Söz konusu değişiklikler, işçilerin çalışma saatlerindeki boşlukların daha verimli kullanılması ve böylelikle üretimin arttırılması için yapılmıştır. İşçilere olması gerekenin dışında İş Kanunu’ndaki tanımları aşar nitelikte bir iş yükü getirilmemiştir.

Bu çerçevede fabrika içinde yasadışı işi yavaşlatma eylemi başlatarak verilen görevleri yerine getirmeyen ve diğer işçilerin de çalışmasını engelleyen işçiler bu tutumlarını sona erdirmeleri yönünde defalarca uyarılmıştır. Buna rağmen bazı işçiler haksız tutumlarına ısrarla devam ettikleri için İş Kanunu uyarınca iş sözleşmeleri haklı nedenle feshedilmiştir.

Yasadışı işi yavaşlatma eylemi yapan işçiler hakkında gerçekleştirdikleri hukuka aykırı ve suç oluşturan eylemler nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık tarafından söz konusu suç duyurusu ciddi bulunarak, bu işçiler hakkında soruşturma açılmış durumdadır. Basiretli bir işveren olarak kanuna uygun biçimde fabrika veriminin daha fazla artması amacıyla gerçekleştirilen bu durum kötü niyetle kullanılmış ve farklı anlamlara çekilmiştir.

Şirketimiz ülke ekonomisine istihdam yaratarak, vergi ödeyerek ve ihracat yaparak ciddi anlamda katkı sağlamakta ve bu katkısını işçilerin hakkını en üst seviyede kollayarak, iş barışını tesis etmek suretiyle gerçekleştirmektedir.

Gerçekleri kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Teksim Giyim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Adına vekili Av. Bilge Saltan
ETİKETLER :

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları