loading
close
SON DAKİKALAR

Teradata Database 14 duyuruldu!

Teradata Database 14 duyuruldu!
Tarih: 11.02.2012 - 20:28
Kategori: Bilim & Teknoloji

Teradata Database 14, hızlı ve kolay yönetilebilmesini sağlayan gelişmiş özellikleriyle kurumların veritabanı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor.

Teradata Database 14, hızlı ve kolay yönetilebilmesini sağlayan gelişmiş özellikleriyle kurumların veritabanı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor.

Kurumların sahip oldukları verinin hacmi günden güne büyürken, veri ambarlarının hızlı ve kolay bir şekilde yönetilmesine olan ihtiyaçları da bu doğrultuda artıyor. Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata, en yeni veritabanı çözümü Teradata Database 14 ile tüm bu ihtiyaçları eksiksiz olarak karşılıyor.

Teradata Database 14, tek bir veri ambarı cihazından esnek bir kurumsal veri ambarına kadar her ortamda, analitik gücü, esnekliği, ölçeklenebilirliği ve kullanım kolaylığı ile kurumların değerli kurumsal bilgi varlıklarından etkin bir biçimde yararlanmalarını sağlıyor. Çözümün sahip olduğu çok boyutlu ölçeklenebilirlik özelliği, büyük verinin saklanmasını ve işlenmesini sağladığı gibi, eş zamanlı sorguların ve en karmaşık isteklerin de üstesinden kolaylıkla geliyor. “Ayarla - çalıştır” optimizasyon seçenekleri ise güçlü bir gömülü analitik ve gelişmiş iş yükü yönetiminin kapılarını açıyor.

Yerleşik otomatik fonksiyonlar

Teradata Database 14, yerleşik otomatik fonksiyonları ile öne çıkıyor. “Parallel Everything” tasarımı ve akıllı Teradata Optimizer özelliği, farklı platformlarda gerçekleştirilen sorguların hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. Teradata’nın yeni çözümü, veritabanı yöneticilerinin işini de önemli ölçüde kolaylaştıran ve kurumlara verimlilik artışı sağlayan yönetim özelliklerine sahip. Bu özellikler sayesinde veritabanı yöneticileri parametreleri ayarlamak, tablo alanlarını yönetmek ya da veriyi yeniden organize etmek gibi işlemlerle uğraşmak zorunda kalmıyorlar.

Tüm bunlara ek olarak, Teradata Database 14, veriyi, kullanıcıları ve uygulamaları doğrusal olarak ölçekleyen tamamen paralel MPP “shared nothing” mimarisi ile sürekli ve tahmin edilebilir bir performans ve büyüme sağlıyor.

Ana Bileşenler

• Teradata optimizer: Teradata optimizer, her bir sorgu için en etkin uygulama planını geliştirir ve en akıllı analitik sorgusu işlemini yapar. ‘Join Index’ ve sorgulardaki açık referanslar olmaksızın bölümleme gibi ayarla-ve-çalıştır optimizasyon özelliklerini otomatik olarak kullanır.

• Paralel işlem ve doğrusal ölçeklenebilirlik için sanal bağımsız işlem motorları, en iyi paralel kullanım deneyimini sunmanın yanında, karışık iş yükü ve karmaşık sorgu işlemlerinin üstesinden gelir.

• Coğrafi veri analizi: Yerleşik coğrafi veri fonksiyonları ve analizi, coğrafi veri ilişkilerinin (Bir alan veya bölgedeki mesafe gibi) diğer faktörler ve veri ambarındaki bütün verilerle birlikte kullanılmasını sağlar.

• OLAP, istatistik, pencere, veri madenciliği özellikleri: Veri ambarında kullanılmak üzere veritabanına, özel ve optimize edilmiş gelişmiş analitik teknikleri yerleştirilmiştir. Bütün kurumsal veriler, zengin analizler için kullanıma hazırdır.

• Teradata Temporal: Otomatik geçici veri yönetimi ve akıllı geçici sorgu işlemleri için zaman farkındalığı. Veri hatalarını azaltır, uygulama geliştirmeyi basitleştirir ve geçici veri analizini kullanıcılara açar.

• Teradata Columnar: Yüksek seviyede performans ve sıkıştırma sağlar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları