loading
close
SON DAKİKALAR

Terakki Vakfı 23. Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor: “Özgürlük Sahnesinde Yolculuk"

Terakki Vakfı 23. Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor: “Özgürlük Sahnesinde Yolculuk"
Tarih: 20.04.2018 - 11:42
Kategori: Kültür & Sanat

Terakki Vakfı'nın bu yıl 23.sünü düzenlediği Gençlik Tiyatroları Festivali “Özgürlük Sahnesinde Yolculuk" sloganıyla 21–26 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleşecek.

Bu yıl 23.sü düzenlenecek festival, 21–26 Mayıs 2018 tarihlerinde, saat 19.00’da Terakki Vakfı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Festivalde, her yıl farklı seçilen “parola" etkinlikleri izlemeye gelen seyircilere soruluyor ve izleyicilerin aktif olarak tiyatro eyleminin içine çekilmeleri amaçlanıyor.

Festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine katkıda bulunmuş kişi, kurum veya kuruluşlara ödüller veriliyor. “Terakki Vakfı Tiyatro Ödülü”nün verileceği isim okulların Öğrenci Birliği, ”Onur Ödülü”nün verileceği isim ise Festival Jürisi üyelerinin önerileriyle seçiliyor.

Festivale katılan tiyatro gruplarına; En İyi Topluluk, En İyi Oyuncu, En İyi Dekor, En İyi Kostüm, En İyi Işık ve Jüri Özel Ödülü ile çeşitli teşvik ödülleri veriliyor. 

Festivalin son günü olan 26 Mayıs Cumartesi günü, Bertolt Brecht'in "Bay Puntila ile Uşağı Matti" oyunundan ve Charlie Chaplin'in "Şehir Işıkları" filminden Cüneyt Yalaz'ın uyarlayıp yönettiği "Ayıklık Hastalığı" adlı oyunu izlenecek.

Oyunun ardından saat 19.00’da Ödül Töreni yapılacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları