loading
close
SON DAKİKALAR

'Teröre karşı birlik olalım'

'Teröre karşı birlik olalım'
Tarih: 12.02.2012 - 11:40
Kategori: Siyaset

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Güneydoğu'da karanlık güçlerin, masum insanların üzerinde oynadığı oyunları boşa çıkarmak için vatandaşları teröre karşı birlik olmaya çağırdı.

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Mardin'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Mardin Milletvekili Muammer Güler, Atak Koleji'nde düzenlenen "Kardeşlik" programına katıldı. Milletvekili Güler, son günlerde bölgede yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğunu herkesin çok iyi bildiğini söyledi.
        
Güneydoğu insanını farklı anlayışa çekmek isteyen karanlık güçlerin, her zaman kirli oyunlarını sahneye koyduklarını belirten Güler, bölge insanının, kesinlikle ayrılıkçı olmadığına dikkat çekti. Muammer Güler, "Bölge insanı, hangi inançtan gelirse gelsin onları birbirine haşredecek bir çimentosu vardır. Birlik ve beraberliği ruhu vardır. Ama şimdi maalesef bazı karanlık güçler yeni bir strateji ortaya koydular. Bölge insanının inançlarına saldırıyorlar. Cizre'deki o masum çocukların yurduna atılan molotofların aslında kimin üzerine hangi hizmete atıldığını çok iyi biliyoruz." dedi.
        
Bölgede yaşanan çatışma ortamına da vurgu yapan Muammer Güler, konuşmasına şöyle devam etti: "Güneydoğu'da teröre karşı güvenlik güçlerinin yaptığı faaliyet, sanki şiddete karşı bir şiddet gibi gösteriliyor. Devlet bu işi demokratik yollarla çözmeye çalışıyor. Ama şiddet ve tehdit devam ettiği sürece, elbette devlette kendini savunma mekanizması olacaktır. Tehdit ve şiddet devam ettiği sürece bu işin devlet açısından gereken faaliyetlerde sürdürecektir." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları