loading
close
SON DAKİKALAR

Tezcan, Yarkadaş'ı yalanladı: Bu gerçek dışı açıklama partimizi yıpratma amaçlıdır

Tezcan, Yarkadaş'ı yalanladı: Bu gerçek dışı açıklama partimizi yıpratma amaçlıdır
Tarih: 07.07.2018 - 07:13
Kategori: Gündem

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, "Barış Yarkadaş tarafından Parti Meclisi toplantısında dile getirdiğim iddia edilen, "50 bin sandıktan 24 Haziran’da veri alamadık" şeklindeki açıklama tamamiyle gerçek dışıdır. Bu gerçek dışı açıklama partimizi yıpratma amaçlıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'nin 25 ve 26. dönem milletvekili Barış Yarkadaş'ı yalanlayarak, "24 Haziran'da 50 bin sandıktan veri alamadık" şeklinde bir açıklaması olmadığını belirtti. 

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada CHP'nin bütün sandıklara sahip çıktığını söyleyerek "Bu gerçek dışı açıklama, partimizi yıpratma amaçlıdır. Yalan ve iftirayla gerçeği karartmak gazetecilik değildir" dedi.

Tezcan'ın açıklaması şöyle:

"Barış Yarkadaş tarafından Parti Meclisi toplantısında dile getirdiğim iddia edilen, "50 bin sandıktan 24 Haziran’da veri alamadık" şeklindeki açıklama tamamiyle gerçek dışıdır. Ne benim ne de bir başka arkadaşımızın böyle bir sözü olmamıştır. Bu gerçek dışı açıklama partimizi yıpratma amaçlıdır. CHP bütün sandıklara sahip çıkmıştır. Yalan ve iftira ile gerçeği karartmak gazetecilik değildir. Kamuoyuna saygılarımızla açıklarız."

YARKADAŞ: 50 BİN SANDIKTAN VERİ ALAMADIK

Halk TV'de yayınlanan ‘Medya Mahallesi' programında konuşan Barış Yarkadaş, partisinin 24 Haziran seçimlerinde 50 bin sandıktan veri alamadığını ve 20 bin sandıkta partinin müşahidinin bulunmadığını söylemişti.  Yarkadaş, geçen yıl yapılan anayasa referandumunun ardından partisinin toplantısında sorduğu soruya aldığı yanıtı paylaşarak "Toplantıda bir soru sordum: Kaç sandıkta görevlimiz yoktu diye. Tatmin edici bir cevap alamayınca kendim açıkladım. 9 bin 700 sandığa görevli koyamadık. Bu da oyların yüzde 6'sını kontrol edememek demektir" diye konuştu.

24 Haziran seçimlerinin ardından toplanan PM'de, Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın "24 Haziran'da 50 bin sandıktan veri alamadık" dediğini aktaran Yarkadaş, "50 bin sandık ne demektir biliyor musunuz? Basitleştirerek anlatayım. 50 bin sandık, biz oyların yüzde 25'ini kontrol edemedik demektir" dedi. Yarkadaş, ayrıca 20 bin sandıkta ise CHP'den hiç kimsenin olmadığını söyledi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları