loading
close
SON DAKİKALAR

TFF: Sezonun ikinci yarısı için yabancı oyuncu sayısı 16'ya çıkarıldı

TFF: Sezonun ikinci yarısı için yabancı oyuncu sayısı 16'ya çıkarıldı
Tarih: 14.01.2021 - 11:35
Kategori: Spor

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in ikinci yarısında yabancı sayısının artırılması kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde dün bir toplantı gerçekleştirdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in davetiyle gerçekleşen toplantıya Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığından istifa kararı alan Mehmet Sepil ile birlikte TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekilleri Mehmet Baykan, Erhan Kamışlı, Yılmaz Büyükaydın, Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile Süper Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

2020-2021 sezonu ilgili konuları değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda ilk olarak Başkan Nihat Özdemir 2020 yılında Futbol Federasyonu’nun yaptığı çalışmaları anlattı. Ardından TFF ile Kulüpler Birliği arasında 2021 yılı ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Kulüpler Birliği Vakfı’nın Süper Lig'de yabancı oyuncu kontenjanının 2020-2021 sezonunun ikinci yarısı için 14'ten 16'ya yükseltilmesi ile ilgili talebi TFF tarafından kabul edildi.

TFF'den yapılan açıklamada, pandemi süreci ve ligin ikinci devresinden itibaren Covid-19 hastalığı sebebiyle müsabaka ertelemesi yapılmayacağı dikkate alınarak Süper Lig Müsabakaları Statüsünün Geçici 1. maddesinde değişiklik yapılması kararlaştırıldığı belirtildi.

Buna göre; 2020 - 2021 sezonunun ikinci devresinin ilk resmi müsabakasından itibaren geçerli olmak üzere; Kulüplerin A Takım Listesinde bulundurabileceği yabancı uyruklu futbolcu sayısının 16'ya çıkartılmasına, müsabaka isim listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunan en az 7 futbolcu bulundurulması koşulu ile listenin 21 kişilik verilmesi halinde 14 yabancı futbolcunun yer alabilmesine karar verildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları