loading
close
SON DAKİKALAR

THY eylemleri devam ediyor

THY eylemleri devam ediyor
Tarih: 10.06.2012 - 12:23
Kategori: Sendika

Hava-İş üyesi 305 işçinin işlerine alınmasını talep eden SGBP, yaptığı açıklamalarda eylemlerinin “Grev yasağı kaldırılana kadar süreceğini” belirtti...

Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tez Koop-İş, TÜMTİS ve TGS’den oluşan SGBP, bugün saat 12.30’da Hava-İş’in direnişini sürdürdüğü İstanbul Atatürk Havaalanı’nda ve diğer kentlerde de THY büroları önünde eylem yaptı.

İstanbul’daki eylemde SGBP’nin Dönem Sözcüsü ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk bir basın açıklaması yaparak “Startı verdik, eylemlerimiz grev yasağı kaldırılana kadar sürecek dedi. 12 Eylül darbecilerinin dahi kaldırmadığı grev hakkını AKP hükümetinin kaldırdığına değinen Öztürk, Hava-İş’e yönelik saldırıları kendilerine yapılmış saldırılar olarak gördüklerini söyledi.

Öztürk’ün ardından açılama yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, 12 gündür sürdürdükleri direnişlerini kazanana kadar kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

THY işten çıkarmak istediği personeli Seul’de ve Washington’da bıraktı 

Ayçin, THY yönetiminin 29 Mayıs’taki eylemlerin ardından işten çıkarmak istediği bazı çalışanları beş parasız şekilde yurt dışında bıraktığını aktardı. Bir Hava-İş üyesini “İş akdinizi feshettik, uçağa binemezsiniz” diyerek Güney Kore’nin başkenti Seul’de; bir diğer Hava-İş üyesini de aynı gerekçeyle ABD’nin başkenti Washington’da bıraktığını belirten Ayçin, “Girişimlerimiz sonucu THY, çalışanları geri almak zorunda kaldı.” Uçağa alınan personellerin üniformaları çıkarılarak arka koltuklara suçluymuşçasına oturtuldğunu ifade eden Ayçin: “THY bu saygısızlığının hesabını verecektir” dedi.

’Ölmek var dönmek yok’ havalanında 

Yapılan konuşmaların ardından ziyarete gelen SGBP üyeleri ve direnişteki Hava-İş üyeleri hep bir ağızdan “Ölmek var, dönmek yok” sloganını attı.

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda eylem 

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda eylem yapan SGBP üyeleri havacılık iş kolunda "grev yasağı" getirilmesine yönelik kararı protesto etti, THY’de işten çıkartılan 305 işçinin işlerine geri iade edilmesini istedi.

Eylemde konuşan Hava-İş Adana Temsilcisi Halil Çekin, hükümete çağrıda bulunarak, 'grev yasağı' kararından vazgeçmesini ve atılan işçilerin tekrar işbaşı yapmalarını istedi. Çekin, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda, mücadeleyi Türkiye'nin dört bir yanına yayacakları uyarısında bulundu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları