loading
close
SON DAKİKALAR

'THY, Sabiha Gökçen'i satın alıyor, İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor'

'THY, Sabiha Gökçen'i satın alıyor, İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor'
Tarih: 31.10.2018 - 08:51
Kategori: Ekonomi

Hürriyet yazarı Uğur Cebeci, Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin İstanbul'da bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nı satın almak üzere girişimlerde bulunduğunu iddia etti. Cebeci, THY yönetiminin ayrıca açılışı 29 Ekim'de yapılan İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istediğini de ileri sürdü....

 Uğur Cebeci, "THY'den 3 flaş gelişme" başlığıyla yayımlanan yazısında "Yeni havalimanı tam kapasite ile açılıncaya kadar İstanbul'un ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen'i THY alıyor. KAP yani Kamu Aydınlatma Platformu'na henüz bildirilmedi ama sonuç değişmeyecek gibi görünüyor" ifadesine yer verdi.


Uğur Cebeci'nin Hürriyet'te bugün (31 Ekim 2018) yayınlanan "THY’den 3 flaş gelişme" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Türk Hava Yolları (THY) hedefleri büyüttü. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı almaya hazırlanan THY’nin dün açılan İstanbul Havalimanı’nın da yüzde 40 hissesini almak için harekete geçtiği iddia ediliyor. THY’nin son olarak New York JFK Havalimanı’nın 1 numaralı terminalinde ortak olarak yer alabileceği söyleniyor.

1- SABİHA GÖKÇEN’İ SATIN ALIYOR

Yeni havalimanı tam kapasite ile açılıncaya kadar İstanbul’un ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen’i THY alıyor. KAP yani Kamu Aydınlatma Platformu’na henüz bildirilmedi ama sonuç değişmeyecek gibi görünüyor. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi zaten geçen günlerde bir açıklama yapmıştı. Görüşmeler yapılıyordu. Yapımı süren ikinci pist ve yeni ek terminalle kapasitesi 63 milyon yıl/yolcuya kadar yükselecek olan Sabiha Gökçen’in Malezyalı işletmecisinin ne zaman THY’ye devredeceğini bilmiyorum. Ama çok uzak görünmüyor. Bu alım işleminin tamamlanmasından sonra Türk Hava Yolları bu havalimanından uçuşlarını daha da yoğunlaştıracak. Bazı uzun uçuşların da başlayacağı gelen bilgiler arasında Son bir yılda yolcu sayısı yüzde 11 artarak 30 milyona dayanan Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu yakasında ulaşım rahatlığı ile giderek tercihlerin arttığı bir havalimanı haline geliyor.

2- İSTANBUL HAVALİMANI’NA ORTAK MI OLUYOR

Son günlerde hızla yayılan bir söylenti hızla yayılıyor. İddiaya göre THY İstanbul Havalimanı’nın iki ortağı Limak ve MNG hisselerini satın almak için girişimlerde bulunuyor. İki ortağın yüzde 20 hisseleri için 200’er milyon Euro ödeneceği ve THY’nin yeni havalimanı ortaklığının yüzde 40’la kesinleşeceği çok konuşuluyor. Ancak taraflardan henüz bir açıklama gelmedi.

3- JFK’YE GÖZ KIRPIYOR

THY’nin de kullandığı New York JFK Havalimanı’nın 1 numaralı terminali yıkılacak. Ama önce şu andaki terminal binasının yanına yeni bir Terminal 1 yapılacak. Daha sonra şimdi kullanılan bina yıkılarak iki yapı birleştirilip daha büyük bir terminal ortaya çıkacak. İlk tahminlere göre maliyeti 12-15 milyar dolar arasında olacak. JFK Terminal 1’in ortakları Air France, Japan Airlines, Korean Air ve Lufthansa. Çok sayıda hava yolunun kullandığı Terminal 1’e THY her gün üç kez geliyor. Burada başka hava yollarının özel yolcu salonlarını kullanıyor. THY özel yolcu salonu yapmak için girişimlerde bulunduğunda Terminal 1’in yeniden inşa edileceği bilgisi ortaya çıktı. Şimdi Türk Hava Yolları’nın da JFK Terminal 1’e ortak olup olamayacağı araştırılıyor. Bu gerçekleşirse çok iyi bir geliri olan Terminal 1’de THY mal sahibi ortak olarak yerini alacak."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları