loading
close
SON DAKİKALAR

Timur Selçuk Sabah'a konuştu: Solcular, insanları oy olarak gördüğü için başarılı olamıyorlar

Timur Selçuk Sabah'a konuştu: Solcular, insanları oy olarak gördüğü için başarılı olamıyorlar
Tarih: 11.02.2019 - 11:56
Kategori: Gündem

Müzisyen Timur Selçuk, Sabah gazetesine verdiği söyleşide solcuların insanları oy olarak gördüğü için başarılı olamadığı söyledi. Selçuk, “Solun politikacıları, insani değerleri daha çok ön plana çıkarsalar belki daha çok kişinin gönlüne girebilirler” dedi.

Timur Selçuk, röportajında, "Sol dünya görüşüne sahip ve inançlı bir insanım. Ben yalnız Allah'a secde ederim" ifadelerini kullandı. 

Selçuk'un Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a verdiği söportajın bir bölümü şöyle:

- Türk müziğini diğer dünya müziklerinden ayıran en önemli özellik ne?

Müziğimizde insani ve ahlaki değerlerin birinci planda olması, bizi diğer dünya müziklerinden ayıran en önemli özellik. Bütün makam ve usuller, kişinin yaşantısını anlatan şeylerdir. Hem Türk müziğimiz, hem de halk müziğimiz bunu en güzel biçimde ve taraf tutmadan anlatır. Bu kadar üst düzey ve derinliğe sahip bir yapı başka hiçbir dünya müziğinde yok bence. Müziğimizin böyle olmasını ise ahlaki ve kültürel değerlerimize bağlıyorum.

Kuran'dan başlayıp Peygamber Efendimiz'e, namazımıza, orucumuza kadar manevi dünyamızın zenginliği, ahlaki ve kültürel değerlerimiz müziğimizi böyle kıymetli kılıyor. Türkiye gibi çok özel bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye hem Doğu'dur, hem de Batı. Kültürüyle, tarihiyle böyle zengin bir ülke daha yok. Bizim Türkiye olarak dünya çapında özendirici bir ülke olmamız için de değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bunu da aileler ve eğitim aracılığıyla yapabiliriz ancak.

- Daha önceki "Ben namaz kılan, Kuran okuyan bir sosyalistim" açıklamanız tepki çekmişti. Pişman oldunuz mu bu açıklamanızdan?

Asla! Yine aynı şeyi söylerim. Sol dünya görüşüne sahip ve inançlı bir insanım. Ben yalnız Allah'a secde ederim. Ve namazda hep 'Allah'ım bana sahip çık, yanlışlarımı ve eksiklerimi göster' diye dua ediyorum.

- O dönemde en çok kimlerden tepki aldınız?

Bu açıklamam çok yadırgandı, özellikle de solcular tarafından. 'Dönem değişti, o yüzden mi böyle söyledin' gibi geri dönüşler de almıştım.
Ama böyle bir şey yok tabii ki. Ben hep inançlı biriydim. Dini değerleri de; üretmek, paylaşmak ve zulme sessiz kalmamak olarak görüyorum. Dinimizde üretmek ve paylaşmak çok önemli. Günümüze baktığımızda üreten ve paylaşan bir sistem, emperyalizmin karşısında yer alır. Emperyalizm; zayıf ülkeleri alır, kendisine bağlar ve sömürür. Benim dini değerlerim ise böyle değil. Sol ideolojinin temelinde de üretmek ve paylaşmak var. O yüzden de dünya görüşü olarak kendime en yakın bu ideolojiyi görüyorum.

- İfadenize göre temelinde paylaşım ve üretmenin olduğu sol, neden başarı yakalayamıyor sizce?

Başarılı değil, evet. Çünkü bunu yönetenler insani açıdan değil de, politik açıdan bakıyorlar. Solun politikacıları, insani değerleri daha çok ön plana çıkarsalar belki daha çok kişinin gönlüne girebilirler. İnsanları oy olarak görüp yaklaştıkları için de başarılı olamıyorlar.

- Babanız usta müzisyen Münir Nurettin Selçuk, döneminin büyük bir aydınıydı. Siz bunu devam ettirdiğinizi düşünüyor musunuz?

Benim için aydın demek; üreten, paylaşan ve haksızlığa sessiz kalmayan demektir. Üretirken de bu ülkenin değerlerine göre üretmek gerekiyor. Babam; eserleriyle, duruşuyla yaşadığı dönemin en önemli aydınlarındandı.

Ben de Batı tarzında çalışmalar yaptım ama buranın değerlerini eserlerime hep yansıttım. Bu topraklara ihanet etmedim hiçbir zaman. Yıllarca yurt dışında yaşadım ama asla asimile olmadım. Bu topraklara olan aidiyetimi hiç kaybetmedim. Böyle olmamda da rahmetli annem ve babamın etkisi var. Babam bana nasihat etmez, oğlum nasılsa beni takip eder diye bakardı. Benim çalışmalarımı da yakından takip ederdi. Onu hiç mahcup etmedim.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları