loading
close
SON DAKİKALAR

'Tinerci çocuk'ta Fatura gazeteciye çıktı

'Tinerci çocuk'ta Fatura gazeteciye çıktı
Tarih: 11.02.2012 - 18:15
Kategori: Gündem

Başbakan Erdoğan, tiner bağımlısı çocuğun televizyon yayınına çıkarılmasını eleştirerek, 'dindar nesil' tartışmasının faturasını gazeteci Cüneyt Özdemir'e kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valiliere hitaben yaptığı konuşmada isim vermeden gazeteci Cüneyt Özdemir'i sert sözlerle eleştirdi. Tiner bağımlısı bir çocuğu televizyon programına çıkaran Özdemir'in farkında olmadan madde kullanımını özendirdiğini savunan Başbakan Erdoğan, 'dindar nesil' yetiştirilmesinin hedeflendiği yönündeki sözlerinin ardından başlayan polemikte yaptığı 'çocuklarımızın tinerci mi olmasını istiyorsunuz' çıkışının faturasını Özdemir'e kesmiş oldu.  

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz dediğim de bakıyorsunuz bir televizyon kanalında bir tanesi çıkmış, bir tinerci çocukla söyleşi yapıyor. Başbakanın 'tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz' ifadesinden rahatsız oldun mu? diyor. Şu gazeteciye bak. Gazetecilik bu mu? Görsel medya bu mu? Yazılı medya bu mu? Sen bir tinerci çocuğu oraya çıkarmakla, ona bu soruyu sormakla bir defa tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Bu nasıl bir gazeteciliktir. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ondan sonra gazete patronları medya patronları bizim bu ifadelerimizinden rahatsız oluyorlar. Bunlar neye meşruiyet kazandıracaklarının bile farkında değiller. Dert başka. Ama biz inandıklarımızı, doğrularımızı anlatmaya devam edeceğiz." 

Cüneyt Özdemir dün akşam CNN Türk kanalında yayınlanan programında Başbakan Erdoğan’ın tartışma yaratan sözleri üzerine tinerci bir çocuğu canlı yayın konuğu olarak almış ve Başbakan'ın "gençler dindar değil tinerci mi olsun?" sözlerini o çocuğa sormuştu. Başbakan Erdoğan’ın sözlerine alındıklarını ifade eden tiner bağımlısı çocuk, “Biz sokaklarda aç, susuz kalırken yanımızda dindarlar yoktu. Allah vardı” diyerek tepkisini dile getirmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları