loading
close
SON DAKİKALAR

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; 'halkımız bize, 'emekçilerin, yoksulların sesini duyuralım' diye görev verdi'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; 'halkımız bize, 'emekçilerin, yoksulların sesini duyuralım' diye görev verdi'
Tarih: 08.06.2022 - 18:30
Kategori: Siyaset

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne pankart astıkları sırada polise saldırdıklarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ, TBMM'DE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU;

TİP Genel Başkanı Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, insanlara sefaleti, bir kirayı dahi ödeyemeyecek geleceği dayatanların mutlaka kaybedeceğini ifade etti.


15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne pankart asmalarıyla ilgili yapılan tartışmaları anımsatan Baş, polise saldırdıklarına ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Baş, şunları kaydetti:

"TİP milletvekillerinin polise saldırdığı yalandır. Evet, biz köprüye pankart astık. Çünkü halkımız bize, 'emekçilerin, yoksulların sesini duyuralım' diye görev verdi. Biz pankartımızı astıktan sonra üniforma giymesine rağmen kendisini tek adamın hizmetçisi olarak gören bir adamın saldırısına uğradık. Bizim amacımız pankart asıp sesimizi duyurmaktı. Biz zaten pankartı asmış, sesimizi duyurmuşuz. Bunu yaptıktan sonra aklımızı mı yitirdik polise saldıralım? Belli ki bir provokasyon var, biz de soğukkanlılığımızla provokasyonu boşa çıkardık."

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu: ❝ Kendisini kanun üstünde gören kim varsa, “Güç bende istediğimi yaparım” diye düşünen kim varsa ona karşı direnmek yurttaşlık görevidir.

Bu zat, Meclis'ten silinip süpürülmemizi talimat vermiş. Sana bir çift lafımız var Tayyip Erdoğan! Sen tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaksın; Yıldız Sarayı'ndaki baykuş gibi, memleketi satan Vahdettin gibi. Bir fark var, onlar kaçtı, siz kaçamayacaksınız!"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları