loading
close
SON DAKİKALAR

Titanic Grubu Başkanı Aygün: Mardan'ın kirası, faaliyetteyken kazandığından daha yüksek

Titanic Grubu Başkanı Aygün: Mardan'ın kirası, faaliyetteyken kazandığından daha yüksek
Tarih: 20.05.2019 - 18:08
Kategori: Ekonomi

Mardan Palace’ı Halk Bankası'ndan kiralayan Titanic Grubu Başkanı Mehmet Aygün, 10 yıllık bir anlaşmaları olduğunu belirterek, Halk Bankası'na yıllık ödeyecekleri kira bedelini, Mardan'ın açıldığından bu yana bir yılda kazanamadığını söyledi.

25 milyon Euro'ya yenilenen Mardan Palace’ı Halk Bankası'ndan kiralayan Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Halk Bankası'na yıllık ödeyecekleri kira bedelini, Mardan'ın açıldığından bu yana bir yılda kazanamadığını belirterek, "Bu tarz bir oteli Akdeniz'de 1.4 milyar dolar gibi bir yatırımla yaparsanız, para kazanamazsınız. Yılda 60 milyon dolar kazansa, 25 yılda kendini anca amorti eder. Akdeniz çanağında bir yılda böyle bir para kazanma ihtimali de yok. 'Bir yerde benim param var, zevkime göre otel yapacağım' mantığıyla ancak böyle bir otel inşa edilebilir” dedi.

"Sarayı resorte çevirdik"

Palace otele 'resort' konseptini de ekleyerek 'Her şey dahil'e geçtiklerini ve 25 milyon Euro'luk yenileme yatırımı yaptıklarını belirten Aygün şunları söyledi:

 Biz kendimize ve otele güveniyoruz. Mardan'da 1400 kişi çalışıyor. Misafir başma 1.2 personel düşüyor. Mardan bu yıldan itibaren yüksek sezonda tamamen dolu. Daha çok Rusya, BDT ülkeleri ve Arap ülkelerinden yoğun talep var.

Tesisin açılışı çok muhteşemdi. Dünya çapında yıldızlar otele geldi. Tesis ilk açıldığında acentelerle dahi çalışmıyordu. Konsepti de her şey dahil değil, oda-kahvaltıydı. Ancak biz 'Palace' olarak inşa edilen oteli, resort ve 'her şey dahil olarak' konumlandırdık. Dünya ve Türkiye'den birçok acente ile çalışmaya başladık. Oteli aile ve çocuk oteline dönüştürdük. İskelesinden odalarına kadar büyük bir yenileme yaptık. Sahiline Dubai'den özel kum getirdik. Yeni restoranlar, çocuk kulübü, pastane gibi eklemelerimiz oldu. Altyapıyı komple yeniledik. 48 villayı otelden bağımsız çalışır hale getirdik. Kısacası her şeyi elden geçirdik. Biz bu yaptıklarımızla 'palace' ve 'resort' konseptlerini bir araya getirdik."

Kaynak : turizmgazetesi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları