loading
close
SON DAKİKALAR

'Tiyatro Ödülleri-2011' sahiplerini buldu

'Tiyatro Ödülleri-2011' sahiplerini buldu
Tarih: 12.02.2012 - 01:59
Kategori: Kültür & Sanat

Berkun Oya "Yılın Yönetmeni" ve "Yılın Oyun Yazarı" ödüllerini alırken, "En iyi erkek oyuncu ödülü"nü Fatih Sevdi ve Ushan Çakır paylaştılar.

Oyuncu ve gazeteci Enver Aysever’in yerinde espiriler ve göndermelerle sunduğu törende AKM, Emek Sineması, tutuklu gazeteciler, Aysa Prodüksiyon’un başına gelenler unutulmadı. Alkışlar, sanat ve basın özgürlüğü için “İnadına Tiyatro” sözleriyle yükseldi.

Yapım ödülü verilirken Aysever’in ödenekli tiyatrolarla özel tiyatroların ayrı kategorilerde değerlendirilmesi gerektiği sözleri salondan büyük destek aldı.

Derginin sahibi Mustafa Demirkanlı,  başta İstanbul B.B. Şehir Tiyatroları (İBBŞT) olmak üzere destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, gelecek yıl konacak “Tiyatro Afişi” ve “Tiyatro Fotoğrafı” ödüllerinin de duyurusunu yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyaroları (KBBŞT)’nın aday olmasını da İstanbul’da turne yapmasıyla açıkladı.

Dergi tarafından hazırlanan Macide Tanır belgeselinin ardından "Tiyatro Ödülleri-2011" Teşekkür Plaketi bu yıl Macide Tanır' a sunuldu. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan duayen sanatçının plaketini kendisine teslim etmek üzere ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Levent Üzümcü’nün elinden aldı. Ödül töreni sırasında üç kez sahneye çıkarak  sevilen tiyatro bestelerini yorumlayan Cem İdiz'in piyanosuna Evrim Özkaynak sesiyle eşlik etti.

Ödül kazananların isimleri; Eser Rüzgâr, Handan Salta, Hasan Şahintürk, Mehmet Konuk, Metin Boran, Ragıp Ertuğrul, Robert Schild, Sündüz Haşar, Yaşam Kaya ve Zerrin Yanıkkaya' dan oluşan "Tiyatro Ödülleri-2011" Seçici Kurulu’nun ekrandan tek tek oylarını açıklamasıyla belirlendi. Heyecanı daha da artıran bu yeni yöntem sonunda 11 kategoride verilen “Tiyatro Ödülleri-2011”inde;

Yılın Yapımı Ödülü’nü; “Ölüleri Gömün” oyunu ile İDT, ödülünü İDT Müdürü ve  Sanat Yönetmeni Şakir Gürzumar adına Selen Korad Birkiye, Ayşenil Şamlıoğlu’nun elinden aldı.

Yılın Yönetmeni Ödülü’nü; Berkun Oya, “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” oyunu ile Krek Tiyatro Topluluğu, Mehmet Birkiye’nin elinden aldı.

Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’nü; Sanem Öge, “Yüzyılın Aşkı” oyunu ile (Ve Diğer Şeyler Topluluğu), Yetkin Dikinciler’in elinden aldı.

Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü’nü; Fatih Sevdi, “Küheylan” oyunu ile KBBŞT ve Ushan Çakır, “Bazı Sesler” oyunu ile (Tiyatro Sıfırnoktaiki) 

Yılın Oyun Yazarı Ödülü’nü; Berkun Oya, “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” oyunu ile (Krek Tiyatro Topluluğu) Kerem Kurdoğlu’nun elinden aldı.

Yılın Sahne Tasarımcısı Ödülü’nü; Behlüldane Tor, “Ölüleri Gömün” oyunu ile (İDT) Işın Mumcu’nun elinden aldı.

Yılın Çevirmen Ödülü Sevgi Sanlı’ya “Küheylan” oyunu ile ( KBBŞT) verildi. Sanatçının ödülünü kendisine iletmek üzere KBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Üstün Akmen’in elinden aldı.          

Yılın Giysi Tasarımcısı Ödülü’nü; Candan Seda Balaban, “Surname” oyunu ile (İBBŞT) Osman Şengezer’in elinden aldı.                                                               

Yılın Işık Tasarımcısı Ödülü’nü; Yakup Çartık, “Ölüleri Gömün” oyunu ile (İDT) aldı. Ödül Çartık’ın eşine Nedim Saban tarafından verildi.

Yılın Oyun Müziği Ödülü’nü; Kril Dzajkovski, “Tehlikeli İlişkiler” oyunu ile (İBBŞT) aldı. Dzajkovski’nin ödülünü Levent Üzümcü’nün elinden gene Ayşenil Şamlıoğlu aldı.                                                                                                          

Yılın Koreografı Ödülü’nü; Handan Ergiydiren, “Tehlikeli İlişkiler” oyunu ile (İBBŞT) Selçuk Borak’ın elinden aldı.

Sanatçılar ödüllerini seçici kurul üyelerine, ailelerine ve ekiplerine teşekkür ederek kaldırdılar. Yüreğindeki konuşmayı memur olması dolayısıyla yapamadığını dile getiren Fatih Sevdi, sözlerini sessizliğin gücüyle dile getirdi. Gece Elite Word İstanbul Oteli’nde sanatçı ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen kokteyl ile sona erdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları