loading
close
SON DAKİKALAR

Tiyatro Pera'nın yeni oyunu 'Kazaen'

Tiyatro Pera'nın yeni oyunu 'Kazaen'
Tarih: 12.02.2012 - 03:22
Kategori: Kültür & Sanat

Tiyatro Pera, Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği 'Kazaen/Beyoğlu'nda Çarpışmalar' adlı yeni oyununun gala gösterimini dün akşam yeni sahne düzeniyle yaptı.

Prömiyerini 18 Kasım tarihinde yapan oyunun dramaturgisini Şafak Eruyar, dekor-kostümünü Nilüfer Moayeri, ışığını Yüksel Aymaz, yönetmen yardımcılığını Kazaen’deki oyunculuğuyla da öne çıkan Zeynep Özden yaptı. Mehmet Aslan, Nesrin Kazankaya, Linda Çandır, Zeynep Özden, İlker Yiğen, Bahar Karoğlu’nun rol aldığı oyun günümüz Beyoğlu’sundan traji-komik insan manzaralarına dokunuyor.

Günümüz Beyoğlu’sunun çeşitli mekanlarında kazaen karşılaşan insanların, birbirlerinin yaşamlarını etkilemeleri ve yeni başlangıçlara evrilmelerini konu alan oyunda Nesrin Kazankaya, uyuşturucu bağımlısı öğrenci Rengin, Beyoğlu’nun arka sokaklarında pavyonda sıradan bir şarkıcı olarak çalışan Sevda ve bodyguard sevgilisi Kenan, üniversite kazanıp Güneydoğu’dan yeni gelen Kürt kızı Dilan rollerindeki genç sanatçılara, Tiyatro Pera sahnesine çıkarıp , tiyatro dünyasına kazandırarak “kazaen” değil gerçekten oyunculuğun meşakkatli, kutsal yolunu açıyor.

Kafeden müzikhole, karakoldan hastaneye, eve sokağa birçok mekanda geçen oyunun sahne değişiklikleri oyuncuların elbirliğiyle son derece ince, kesintisiz bir rejiyle gerçekleşiyor, acıyla umudun, hayatla tiyatronun iş içe geçtiği gibi. Oyun, Beyoğlu’nda yada her yerde ve her zamanda “Kazaen” başladığı gibi bütün rastlaşmaları aynı anda sahneye taşıyarak başarıyla noktalanıyor.

Tiyatro Pera yeni sezonda seyirciye koltuk sayısı arttıran yeni düzenlemesiyle bir sürpriz de yaptı. Yer bulmayı kolaylaştıran bu sürpriz, seyircinin artık sahne üzerinde, oyuncuya öykünerek yürüyüp yerine oturmasına son verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları