loading
close
SON DAKİKALAR

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti
Tarih: 30.05.2024 - 15:13
Kategori: Yaşam

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu, 72 yaşında hayatını kaybetti. Ahmet Uğurlu, 31 Mayıs 2024 Şakirin Camii'nde kılınacak öğlen namazından sonra Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Usta oyuncu Ahmet Uğurlu kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Ahmet Uğurlu, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Cem Yılmaz sosyal medya hesabından duyurdu;

"Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı,Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun ..Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim …Gençlik kahramanımızdı mekanı cennet olsun."
 

Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı,Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun ..Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim …Gençlik kahramanımızdı mekanı cennet olsun  pic.twitter.com/QgPI8YkxuV

— Cem Yılmaz (@CMYLMZ) May 30, 2024

Ahmet Uğurlu, 31 Mayıs 2024 Şakirin Camii'nde kılınacak öğlen namazından sonra Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AHMET UĞURLU KİMDİR?

1952 yılında Konya'da dünyaya gelen Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Birçok tiyatro oyunu, sinema filminde rol alan Ahmet Uğurlu, "Tabutta Rövaşata" filmindeki performansıyla tanındı.

"Tabutta Rövaşata"daki performansıyla 33. Altın Portakal Film Festivali başta olmak üzere; 1997 Selanik Film Festivali,  9. Ankara Uluslararası Film Festivali, Türk Eleştirmenleri Birliği tarafından da "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüştü.

"Eşref Saati", "Döngel Kârhanesi", "Yol Ayrımı" gibi yapımlarda da boy gösteren Uğurlu, son olarak "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisinde rol aldı. Usta isim, 2017 yılında da oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı.

Ahmet Uğurlu aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun da ağabeyiydi.

ÖDÜLLERİ

1996: 33. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü - Tabutta Rövaşata
1997: 9. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu - Tabutta Rövaşata
1997: Selanik Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu (Tabutta Rövaşata)
1997: Türk Eleştirmenleri Birliği En İyi Oyuncu (Tabutta Rövaşata)

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları