loading
close
SON DAKİKALAR

'Tiyatroya hoş geldiniz'

'Tiyatroya hoş geldiniz'
Tarih: 11.02.2012 - 21:49
Kategori: Gündem

Balbay, EFJ Başkanı König’e, Almanca olarak “Tiyatroya hoş geldiniz” diye seslendi

Ergenekon Davası’nın 150. duruşması dün görüldü. Duruşmanın talepler bölümünde konuşan tutuklu sanık gazeteci ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay, sözlerine Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı (EFJ) Arne König’i ve tüm izleyicileri selamlayarak başladı. 

Balbay, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi’ye, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (FIJ) yenilenen Uluslararası Basın Kartı’nı kendisine ilettiğini için teşekkür etti. Balbay, EFJ Başkanı König’e, Almanca olarak “Tiyatroya hoş geldiniz” diye seslendi.

Türkiye’deki son gelişmelere bakıldığında kaos ortamı ve belirsizliğin hakim olduğunun görüleceğini söyleyen Balbay, “Bizlere yöneltilen ‘kaos ortamı yaratma’ suçlamasını şu an Türkiye’de yargı yaratmıştır” diye konuştu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, “Yargı kaos ortamı yaratmaz. Görevini yapar” dedi. 

Silivri’de siyasi bir yargılama yapıldığını iddia ederek, Yassıada yargılamasını hatırlatan Balbay’ın sözlerine Mahkeme Başkanı “Amacınızı aşan sözler söylemeyin. Buradaki yargılamanın Yassıada yargılamasıyla en ufak bir benzerliği yoktur. Kimseden talimat almıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Silivri desteği

Balyoz” ve “Ergenekon” sanıklarına destek için Silivri Cezaevi önüne kurulan çadırların yeni cezaevi yapmak için kaldırılacağı ileri sürüldü. CHP’li Melda Onur, Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu ve Özgür Özer çadırlara gelerek kalanlara destek açıklaması yaptı.

Tolon’dan terkihayat dilekçesi

Mahkemede Salı günü tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon tahliye talebinde bulundu. Soruşturma aşamasında 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye edilme sürecini anlatan Tolon, “Mahkemenizin yüce kararıyla tutuklandım. Tek başıma bir koğuştayım. Taleplerimizle ilgili size dilekçe sunmaktayız. Terkihayat eylemek için de dilekçe vereceğim ancak hangi mahkeme bunu kabul edecek bilmiyorum” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları