loading
close
SON DAKİKALAR

TKP: Türkiye'nin değil patatesin beka sorunu var

TKP: Türkiye'nin değil patatesin beka sorunu var
Tarih: 13.03.2019 - 16:08
Kategori: Gündem

Türkiye Komünist Partisi'nden yapılan açıklamada, "Patatesini bile üretemez hale getirdikleri ülkeye çağ atlatma iddiasında olan bir iktidar var memlekette! Memleketin hali budur. Kurtuluşu sermaye düzeninin yıkılmasındadır" denildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), iktidar ve ortağının seçim meydanlarında dile getirdiği 'beka meselesi' söylemine ve birçok ilde patates üretiminin yasaklanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

TKP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İktidar partisinin sözcüleri seçim meydanlarında “Beka sorunu var” derken büyük ihtimalle Türkiye’yi patates bile üretemeyen bir ülke haline getirmiş olmalarını kastetmiyorlardı. Ama acı gerçek bu: Türkiye her yerde üretilebilen, üreyen patatesi üretemez hale geldi. Hükümet, 21 ilde patates üretimini hastalık gerekçesiyle yasakladı. Artık patatesi dışarıdan alacağız. Oysa patates hemen her yerde üretilebilen bir ürün. Dünyada da patates üretimi yapılmayan pek az yer var. Patatesini bile üretemez hale getirdikleri ülkeye çağ atlatma iddiasında olan bir iktidar var memlekette! Ülkeyi sürükledikleri yokluktan hem kendilerine, hem hizmet ettikleri patronlara çuvalla para kazandırma becerileri ise inkar edilemez. Erdoğan yayınladığı genelgeyle patatesten ithalat vergisini sıfırladı, ardından bakanlık patatesi bir Kanadalı şirketten almanın hazırlığına başladı. Şirket, Tarım bakanının danışmanlığını yaptığı bir uluslararası tekel! Memleketin hali budur. Kurtuluşu sermaye düzeninin yıkılmasındadır."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları