loading
close
SON DAKİKALAR

'TL'ye yatırım yapan kaybetmez'

'TL'ye yatırım yapan kaybetmez'
Tarih: 11.02.2012 - 20:02
Kategori: Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2012 yılında TL'ye yatırım yapanların hep kazanacağını kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, geçen hafta Cuma piyasalara yapılan müdahalenin Türkiye Cumhuriyeti tarihin en sert müdahalesi olduğunu belirterek, "Müdahale etmeseydik dolar yıl sonunda 1,94 TL olabilirdi. Güçlü mesaj vermek gerekiyordu. Bundan sonra yüklü miktarda döviz satmak gerektiğini düşünmüyorum, küçük küçük satışlar gelebilir" dedi

Başçı şunları söyledi: 1 dolar 1 TL olsaydı Türkiye için büyük bir risk oluşurdu. Merkez Bankası’nın birinci önceliği enflasyonun oldukça düşük seviyede ve istikrarlı olması. Cari açığa ilişkin aldığımız tedbirlerin hepsi cevap verdi ve başarıya ulaştı. 2012, TL’nin dünyada en çok güçlenen, en çok değerlenen paralarından birisi olduğu bir yıl olacak. Merkez Bankası bu yıl TL’nin değer kazanmasına izin verecek.

Başçı, enflasyonun çift haneli rakama çıktığını ve arzularının enflasyonun en kısa zamanda önce tek hanelere inmesi ve yıl sonunda yüzde 5’lik hedefe yaklaşması olduğunu kaydetti. Başçı, "Herkes görsün fiyat istikrarını sağlamak Merkez Bankasının temel önceliğidir ve gerektiği zaman hemen yapar, burada hiçbir problem olmaz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları