loading
close
SON DAKİKALAR

Tohumun nerden geldiği belli değil

Tohumun nerden geldiği belli değil
Tarih: 12.02.2012 - 22:10
Kategori: Gündem

23 yaşındaki genç kadın bahçesinde kendiliğinden büyüyen fidanı hergün sulamaya devam etti. Elde ettiği sonuç ise oldukça şaşırtıcıydı

ANTAKYA’da oturan 23 yaşındaki Mehtap Toker, evlerinin bahçesinde boyundan uzun kabak yetiştirdi. 1 metre 67 santimetre boyundaki Mehtap Toker’in hasat ettiği iki kabaktan birinin boyu 1 metre 92 santimetre ulaştı, diğeri kendi boyu kadar büyüdü.

Orhanlı Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinde nereden geldiğini bilmedikleri kabak tohumunun yeşerdiğini fark edip, kendi halinde bıraktıklarını anlatan Mehtap Toker, şunları anlattı: "Kabak fidesi, yakınındaki dut ağacına sarılıp, büyüdü. Ben de iki kabak veren bitkiyi hemen hemen her gün suluyordum. Kabaklar çok hızlı büyüyordu ve ne kadar uzayacaklarını merak ettiğim için koparmadım. Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatilde şehir dışına çıktığımız için sulayamayınca bitki kurumuş. Zorunlu olarak hasat etmiş olduk. Kabakların tohumlarını saklayıp, önümüzdeki yıl yeniden ekeceğim." İnternette yaptığı araştırmada kabak cinsinin ’Yaktin’ olduğunu öğrendiğini kaydeden Toker, bu kabağın boyunun ortalama 1 metre 80 santimetreye kadar uzadığını, yemeğinin ve tatlısının yapılarak tüketildiği bilgisine ulaştığını aktardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları