loading
close
SON DAKİKALAR

Tokat Kaymakamlar imamı: Soruları önceden almalarına rağmen kazanamadılar

Tokat Kaymakamlar imamı: Soruları önceden almalarına rağmen kazanamadılar
Tarih: 16.12.2016 - 12:21
Kategori: Gündem

Tokat'ta Fethullahçı Terör Örgütü mülkiye örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kısım kaymakam adaylarının soruları önceden almalarına rağmen başarılı olamadıkları ortaya çıktı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin FETÖ/PDY'nin 'mülkiye yapılanması'yla ilgili yönelik soruşturmasında örgütün içi yüzü ortaya çıkıyor. Şu ana kadar 38 kaymakamın tutuklandığı soruşturmada, 25 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada 15 kaymakam hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Gerek itirafçı kaymakamların, gerekse 100'üncü ve 102'inci dönem kaymakam ve kaymakam adaylarının imamı Yunus kod adlı Y.A.'nın ifadeleri, örgüt ile ilgili birçok gerçeği gün yüzüne çıkardı.

Başarılı olamayanlara azar

Y.A. ifadesinde, örgüt üyeleri tarafından 'mahrem hizmeti' olarak adlandırılan 'A Tipi memur evleri'nde kaymakam adaylarına, sınavdan bir gün önce soruların cevapları ile getirildiği söyleyerek, "Bu sınavlarda soru ve cevapları almalarına rağmen başarısız olan kaymakam adayları da oldu. Başarısız olan 15 kaymakam adayına sorumlu imamları tarafından fırça atıldı" dediği öğrenildi.

Bu arada FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan örgütün Tokat Kaymakamlar imamı H.Ö.'nün, kaymakam adayları ile görev yaptığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ndeki makamında ve aday evlerinde görüşmeler yaptığı öğrenildi.

(DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları