loading
close
SON DAKİKALAR

'Toplu seks cinayeti' çözülüyor

'Toplu seks cinayeti' çözülüyor
Tarih: 12.02.2012 - 21:09
Kategori: Gündem

ABD ve Avrupa'da 4 yıldır en çok konuşulan cinayet davasında yarın sona geliniyor. Amanda Knox'un temyizde beraat ederek özgürlüğüne kavuşması bekleniyor

2007 yılında değişim öğrencisi olarak İtalya’ya giden Amanda Knox’un ev arkadaşı Meredith Kercher’i boğazını keserek öldürdüğü öne sürülmüş, genç kız 26 yıl hapis cezası almıştı. Fakat hapiste dört yıl geçiren Amanda dellilerin tek tek elenmesiyle şimdi özgürlüğe hiç olmadığı kadar yakın... 

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin tek korktuğu avukat olarak ünlenen Giulia Bongiorno’nun savunduğu Knox, eğer serbest kalırsa dünya basını tarafından milyon dolarlık tekliflerle karşılanacak.
Özel jet hazır

ABD’nin en büyük üç televizyon kanalı Knox ile ilk röportajı yapabilmek için milyonlarca dolar teklif etti. Knox’un Seattle’da yaşayan halkla ilişkiler danışmanı, dünyanın dört bir yanındaki gazete, dergi ve televizyonlardan röportaj teklifleri geldiğini söylüyor. İtalyan basını da bir Amerikan televizyonunun Knox’un serbest kalması halinde onu ABD’ye götürecek özel bir jeti hazır tuttuğunu öne sürdü. Bu haber üzerine konuşan Kercher’in avukatı Francesco Maresca, “Knox ve ailesini bekleyen özel bir uçak olduğunu duyduk. Ama zavallı Meredith’in ailesi Perugia’ya gelebilecek parayı bile zor topladı” yorumunu yaptı.
Kitap yazdı

Dört yıldır bir İtalyan hapishanesinde tutulan Knox, bu süre boyunca anılarını bir kitaba dönüştürdü. Şimdiye kadar bir filmi, birçok da belgeseli çekilen hikayesini, serbest kalırsa kendi ağzından anlatacak olan Knox’a Hollywood kapıları da açılacak. Ünlü yönetmen Michael Winterboom’un liderlik ettiği bir grup yönetmen şimdiden Knox’un masumluğunu kanıtlayacak bir film çekmek için hazırlık yapıyor. Başarılı aktör Colin Firth ile anlaşan ekip, filmi cinayetin yaşandığı bölgedeki bir villada çekmeyi planlıyor.
İddianameye göre: Amanda Knox, sevgilisi Raffaele Sollecito  ile Meredith Kercher’e toplu seks yapmayı teklif etti. Knox, bunu kabul etmeyen Kercher’i boğazını keserek öldürdü.

Amanda Knox’u dünyanın en ünlü kadınlarından biri haline getiren olay 2007 yılında yaşandı. Değişim programıyla İtalya’nın Perugia kentine giden Know burada İngiliz Meredith Kercher ile birlikte yaşıyordu. Savcılığın iddiasına göre; Knox, bir gece sevgilisi Raffaele Sollecito ve Afrikalı bir erkekle uyuşturucu aldıktan sonra eve döndü. Burada Kercher ile toplu seks yapmak istediler.

‘Ben sabah geldim’

Genç reddedince de sinirlendiler. Kercher’in üzerine oturan Knox elindeki bıçakla onun boğazını kesti. Sevgilisi ise bir yandan Kercher’i tutuyordu. Odaya hırsız girmiş süsü vererek kaçan arkadaşlar birkaç gün sonra yakalandı. Bıçakta Knox ve sevgilisinin DNA’ları bulundu.

Amanda Knox, dava boyunca eve cinayetin ertesi sabah geldiğini, üzerini değiştirdiğini, kan izlerini fark edince erkek arkadaşının yanına döndüğünü, ikilinin eve birlikte geldiklerinde Meredith’in cesedini bulduklarını söyledi. Fakat mahkeme Knox‘a 26, sevgilisi Sollecito’ya ise 25 yıl hapis cezası verdi. Temyiz davasında ise her şey aniden değişti. Medyada Foxy Knoxy (Kurnaz Knox) olarak tanınan genç kızın avukatı Bongiorno, olay yerini inceleyen ekipten birinin eldiven takmadığını ortaya çıkarınca  delillerin bir kısmı geçersiz sayıldı. Avukat daha sonra mahkemeyi bazı tanıkların ifadelerinin de yalan olduğuna ikna etti. Knox yarınki son duruşmada hakimlere seslenerek etkilemeye çalışacak. Genç kızın bunun ardından serbest bırakılması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları