loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak'ın Açıklamalarına Büyük Tepkiler

Toprak'ın Açıklamalarına Büyük Tepkiler
Tarih: 24.02.2012 - 15:29
Kategori: Özel Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın, araştırma şirketleriyle ilgili yaptığı ilginç açıklamalara firmalar tarafından tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın, araştırma şirketleriyle ilgili yaptığı ilginç açıklamalara araştırma kuruluşlarından tepki geldi. 

TV8 ekranlarında, bu sabah Erkan Tan'ın sunduğu programa konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak şu ilginç açıklamalarda bulunmuştu;

"Anket firmalarının oranlarının bir önemi yok. İstediğin anket firmasına parayı ver, sana istediğin sonucu versin"

istanbulgercegi.com olarak, ilgili bazı araştırma şirketlerine ulaşıp, bu konu hakkında fikirlerini istedik. Toprak'ın da bahsettiği gibi, bu şirketlerin "müşterilerinin isteklerine göre" anket yapıp yapmadıklarını ve kendilerine böyle bir teklifin gelip gelmediğini sorduk.

CHP Halkın Düşüncelerine Önem Vermiyor

İlk olarak sorularımızı Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü Özer Sencer'e yönelttik. Böyle bir durumun doğru olmadığını belirten Sencer, şöyle devam etti;

"Bilgi üretimi herşeyden önemlidir. Araştırma şirketleri müşterilerinin isteklerine doğrultusunda bilgi üretir. Bu tabii ki Sayın Toprak'ın bahsettiği şekilde değildir. 

CHP'nin, parti olarak, halka yönelik bilgi üretmede zaafları vardır. AKP'nin ise halkın düşüncelerine ve fikirlerine saygısı vardır. Halkı için doğru bilgi üretme çabasındadır. Kurulurken %10'dan az olan oy oranı, şu anki haliyle herşeyi açıklamaktadır. 

Araştırma şirketleri hakkındaki bu tarz yorumları ve düşünce tarzını "hastalıklı ve marazi" olarak tanımlıyorum.

Bugüne kadar taraflı hiç bir istek bize ulaşmadı. Biz halk için doğru bilgi ne ise onu vermeye çalışıyoruz"

Özer Sencer
Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü"

Güven, Sermayemizdir!

Sorularımızı, yaptıkları araştırma ve anketlerle büyük bir kesimin güvenini kazanmış A&G Araştırma Şirketi Sahibi Adil Gür'e yöneltiyoruz. Araştırma şirketlerinin yaşadığı bu tür zorluklara dikkat çeken Gür, şöyle devam etti;

"Araştırma şirketlerinin işi her zaman zor olmuştur. Bu, gayet doğaldır. 

İşleri iyi gitmeyen partiler, araştırma ve anketlerin doğru olmadıklarını, bu anketlerin sokakta ve kahvede yapıldıklarını söylerler. Aksine işleri iyi giden partiler ise bizleri referans gösterirler. 

Bu, bu işin ve insanın doğasında olan birşeydir. 

Öncelikle amacımız güvendir. Güven, bizim sermayemiz, ekmeğimizdir. Bir kaç defa yanlış veya eksik bilgi toplayan bir şirkete kimse bir daha dönmez. Bahsettiğim gibi, bu işin doğası budur.

Bu tür teklifler ise bize hiç bir zaman gelmemiştir.

Adil Gür
A&G Araştırma Şirketi Sahibi

Son dönemdeki bu araştırma şirketlerine yönelik yapılan itibarsızlaştırma kampanyasına ilginç bir biçimde bazı şirketler ise cevapsız kaldı. 


Rahman Şahin 
Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları