loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak'tan Çiçek'e Çağrı

Toprak'tan Çiçek'e Çağrı
Tarih: 11.02.2012 - 22:01
Kategori: Siyaset

Erdoğan Toprak: “Meclis görüşmelerinin, TBMM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmasına imkan sağlayın.”

Erdoğan Toprak’ın Çağrısı şöyle:

Halkımızın doğru bilgilenmesi, yurttaşların kendilerini ilgilendiren konularda TBMM’de ne konuşulduğunu sansürsüz bir biçimde öğrenmeleri, hangi partinin veya hangi milletvekilinin ülke sorunları hakkında ne tür açıklamalarda bulunduğunu ve hangi çözüm önerileri getirdiğinin açık bir biçimde bilinmesi demokrasinin gereğidir. Bu aynı zamanda bir insan hakkıdır. TBMM konumu gereği açık ve şeffaf olmalıdır. Bu bir talep değil bir gerekliliktir.

TRT’nin daha önce verdiği meclis görüşmelerini belli saatlere sığdırması kamu yayıncılığına vurulmuş bir darbedir. İktidar partisi bu durumdan memnun olabilir. Ancak TBMM tarihine gölge düşüren bu uygulama konusunda siz TBMM başkanı olarak adım atmak durumundasınız. TBMM görüşmelerinin TRT’den yayınlanması noktasında bir çözüm üretemiyor ama bu konuda iyi niyetliyseniz size önerimiz Meclis görüşmeleri TBMM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmasına imkân sağlayın.

21. Yüzyılda gelişen iletişim ve internet teknolojileri yayıncılık konusunda her türlü imkanı sağlamaktadır. Bu çerçevede TBMM görüşmelerinin kısıtlamadan ve sansür edilmeden http://www.tbmm.gov.tr üzerinden yayınlanması gerekmektedir. Bunun önünde teknolojik ya da ekonomik hiçbir engel bulunmamaktadır. Sizi bu konuda duyarlı olmaya ve TBMM’deki görüşmelerin sansürlenmesine son verilmesi noktasında sorumluluk almaya ve sorunun çözümüne katkı sunmaya çağırıyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları