loading
close
SON DAKİKALAR

'Tornavida'da, 4'ü asker 7 tutuklama

'Tornavida'da, 4'ü asker 7 tutuklama
Tarih: 12.02.2012 - 21:09
Kategori: Siyaset

'Yazıcıoğlu' soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 12 kişiden, 4'ü muvazzaf asker, 7 kişi tutuklandı

BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişiden, 4'ü muvazzaf asker, 7 kişi tutuklandı. 5 muvazzaf asker de tutuklu yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özel Yetkili Savcılar Özden Doğan ve Şeref Gürkan tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemi ile Özel Yetkili 3.Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 12 kişiden 4'ü muvazzaf asker, 7 kişi tutuklanırken 5 muvazzaf asker de tutuklu yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Dün sabah 8'de başlayan ve sabaha karşı 4'de biten yargılama sonucunda şüpheliler, Feridun Senen, Kerem Mumcuoğlu, Şıhmehmet Sevdim, Nusret Memiş, Nedim Bakırhan, Cemal Şahin ve Aydın Özsıcak, "Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek", "Suç delillerini Karartmak", "Sahte tutanak tanzim etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla tutuklandıkları bildirildi.

Bu arada tutuklanan muvazzaf askerler arasında, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilen videoda enkazda cihaz söktükleri iddia edilen askerler Aydın Özsıcak İle Nusret Memiş'ninde bulunduğu öğrenildi.
Mahkeme sonunda tutuklanan muvazzaf askerler adliyenin mahkum kapısından gizlice çıkartılırken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde personel olan 3 kişide Terörle Mücadele Ekiplerinin aracıyla adliyeden cezaevine götürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları