loading
close
SON DAKİKALAR

Trabzon paçayı zor kurtardı!

Trabzon paçayı zor kurtardı!
Tarih: 12.02.2012 - 22:58
Kategori: Spor

Trabzonspor, konuğu Medical Park Antalyaspor'dan maçın ilk yarısında jeneriklik iki gol yiyerek geriye düştü. Bu fazla uzun sürmedi.

İkinci devrede kendine gelen Bordo-Mavili ekip, biri penaltıdan olmak üzere Burak Yılmaz'la eşitliği yakaladı: 2-2. 

Konuk ekibin sayılarını ise Deniz Barış ve Ali Zitouni kaydetti. Zokora, 75'te kırmızı kart gördü.

Süper Lig'de 8. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan ev sahibi ekip, ikinci yarı maçı beraberliğe getirmeyi başarsa da galibiyet sayısına ulaşamadı. Teknik Direktör Şenol Güneş, lig ve Avrupa kupalarındaki 13 maçta ilk 11'de görev verdiği Zokora'yı, Medical Park Antalyaspor maçında dinlendirdi. Zokora'nın yanında Celustka, Halil ve Cech de yedek soyundu.

Maçın başlama düdüğü ile birlikte gol için saldıran Trabzonspor, ilk dakikalarda Volkan ve Adrian ile gole yaklaştı ancak her iki pozisyonda da kaleci Ömer topa geçit vermedi. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Deniz Barış, orta sahadan getirdiği topta rakip defansın ağır kalmasından iyi yararlandı. Son çalımı da Tolga'ya atan oyuncu takımını 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibi ekip, golün şokunu üstünden atamadan kalesinde ikinci topu gördü. 26'da Mehmet Eren'in sağdan ortasında, savunmanın arkasında uygun durumdaki Ali Zitouni gelişine harika bir vuruşla, meşin yuvarlağı ikinci kez filelere yolladı: 2-0. Devre bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda Karadeniz ekibi Halil ile oyuna ağırlığını koydu. 

Bu sezon oynadığı maçlarda boş geçmeyen Burak 58'de farkı bire indirdi: 2-1. Golle cesaretlenen Şenol Güneş'in talebeleri, saldırmaya devam etti. 75'te Zokora hakemin düdüğünü beklemediği için ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Aynı serbest vuruşta Glowacki ile Ali Turan arasında topsuz alanda yaşanan pozisyon sonrası hakem Suat Arslanboğa beyaz noktayı gösterdi. 

Kazanılan penaltı atışını Burak gole çevirdi ve maç 2-2 sona erdi.

Güneş, hata yapanı yakacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor karşısında elde edilen 2-2'lik beraberliğin ardından sert açıklamalar yaptı. Suçu öncelikle kendisinde bulduğunu belirten deneyimli hoca, sonra da futbolcularını eleştirdi. İlk yarıda baskı yapmayarak rakibin oynamasına izin veren oyuncuları için Güneş, "Kadro seçimini ben yaptığım için suçluyum. Bazı oyuncularımızı daha fazla çalıştırmamız gerekiyor. Burası kimsenin çiftliği değil. Elinden geleni yapmayanın cezası ağır olacak." dedi.

Burak 12 takımı geride bıraktı

Süper Lig'de bu sezon geride kalan 8 haftada 7 maça çıkan Burak Yılmaz toplam 11 gol kaydetti. Başarılı golcü, geçen sezon ise 21. hafta sonunda 19 maça çıkıp 11 gole ulaşmıştı. Bordo-Mavili futbolcu, bu sezon takımının attığı 13 golün 11'ini atmayı da başardı. Burak, Ordu, Beşiktaş, Manisa, Mersin, Antalya, Gaziantep, Eskişehir, Karabük, G.Birliği, Sivas, Samsun ve A.Gücü takımlarını bile geride bıraktı. Bu arada Zokora, ligde bu sezon kırmızı kart gören ilk Trabzonlu oyuncu oldu.

Trabzon-M.Park Antalya: 2 - 2

Trabzonspor: Tolga 4, Serkan 4, Giray 4, Glowacki 4, Ferhat 4, Sapara 4 (Dk. 35 Halil 6), Colman 6, Volkan Şen 3 (Dk. 75 Pawel 3), Alanzinho 4 (Dk. 46 Zokora 3), Adrian 5, Burak 8

Medical Park Antalyaspor: Ömer 5, Erkan 5, Ali Turan 5, Deniz 7, Musa Nizam 6, Sedat 5 (Dk. 68 Uğur İnceman 4), Kerem 5 (Dk. 87 Emrah ?), İbrahim 5, Mehmet Eren 5 (Dk. 51 Tita 3), Musa Aydın 5, Ali Zitouni 7.

GOLLER: Dk. 58 ve 77 (Pen) Burak / Dk. 22 Deniz, Dk. 26 Ali Zitouni

SARI KARTLAR: Alanzinho, Burak / Kerem, Musa Nizam, Tita, Uğur İnceman, Deniz (Maç sonu)

KIRMIZI KART: Dk. 75 Zokora

HAKEMLER: Suat Arslanboğa 5, Okur Aktaş 5, Gökmen Olgaç 5

STAT: Hüseyin Avni Aker

Kırılma noktası

Halil maça ısınınca... Maçın ikinci yarısında Halil'in oyuna ağırlığını koymasıyla Antalyaspor kalesini ablukaya alan Trabzonspor, atak üstüne atak geliştirdi. Rakibini hataya zorladı. Halil'in 56. dakikada yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu kaleci Ömer çizgiden çıkardı. Bir süre sonra da aranan goller Burak'la geldi.

Maçın adamı

Kürsüye yine Burak çıktı. Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, maç boyunca etkili ve diri bir görüntü sergiledi. Milli futbolcu, takımına beraberliği getiren iki golün sahibi oldu. Karadeniz ekibinin son dakikalardaki baskılı futbolunda başrol oynayan oyuncu, galibiyet sayısını ise bir türlü bulamadı.

Hakemin notu

Arslanboğa'dan tartışılan penaltı. Türkiye'nin genç hakemlerinden Suat Arslanboğa, dün gece verdiği ya da vermediği kararlarla çok tartışıldı. Kartlarını yardımcılarının uyarısına göre çıkaran Arslanboğa'nın Bordo-Mavililer lehine çaldığı penaltı düdüğü tartışmaya sebep oldu. İki takım futbolcularının iyi niyeti atmosferi yükseltmedi.

Hayal kırıklığı

Volkan, Şen'lenemedi. Bordo-Mavili takımın büyük umutlarla Bursaspor'dan transfer ettiği Volkan Şen, dün gece vasat bir görüntü sergiledi. İkili mücadelelerde ayakta kalmakta güçlük çeken genç oyuncu, kendisine atılan paslarda da topu olumlu kullanamayarak Trabzonspor'un hücum gücünü zayıflatan isimlerin başında geldi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları