loading
close
SON DAKİKALAR

Trafik levhalarına 3 yılda 82 Milyon TL gitti

Trafik levhalarına 3 yılda 82 Milyon TL gitti
Tarih: 07.03.2017 - 13:02
Kategori: Ekonomi

Ulaştırma, Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in otoyollardaki trafik levhalarıyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, tahrip olan trafik levhalarının yenilenmesi için 3 yılda yaklaşık 82 milyon lira harcandığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede ülkemizde tahribata uğramış trafik levhalarının yeniden düzenlenmesi için ne kadar ödeme yapıldığını ve son 5 yıl içinde değiştirilen tabela ve levha sayısını sordu. Gürer, ayrıca çevre illerden Niğde yönüne geliş güzergahlarında ‘Niğde’ ibareli bilgi levhalarının yetersizliğine de dikkat çekerek, bu konuda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının yanıtlanmasını istedi.

Levhaların yüzde 20'si her yıl tahrip oluyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki devlet ve il yollarında 1 milyon 300 bin adet trafik işaret levhası, 500 bin metrekare de bilgi levhasının bulunduğunu açıkladı. Bakan Arslan, her yıl bu levhaların yaklaşık yüzde 20’sinin çalınma, kurşunlanma, trafik kazaları, yol yapım çalışmaları sırasında zarar görmesi ve yıpranma gibi nedenlerle değiştirildiğini bildirdi.

Alüminyum levhalar çalınıyor

Otoyollarındaki alüminyum levhaların sürekli çalınması nedeniyle sac levhalara geçiş yapıldığını da kaydeden Bakan Arslan, “Standart levhalar her yıl, bilgi levhaları beş yılda bir yenilenmektedir. Otoyollar üzerinde tahrip edilmiş veya eskimiş olan levhalar yenisi ile değiştirilmekte olup, tahrip olanlar hurdaya gönderilmektedir” dedi.
Bakan Arslan, 2013, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 3 yıllık dönemde değiştirme ve yeni levha tahsisi için il yollarında ve otoyollarında 82 milyon 246 bin TL harcandığını açıkladı.
Adana-Mersin-Kayseri-Konya-Nevşehir-Aksaray illerinin dâhil olduğu Karayolları Bölge Müdürlükleri yol ağında kullanılan bilgi levhalarından 280 adedinde "Niğde" mesajına yer verildiğini belirten Bakan Arslan, “Buna göre trafik bilgi levhalarında verilen "Niğde" mesajları diğer yerleşim merkezlerinde olduğu gibi standartlara göre gerekli ve yeterli miktarda belirtilmiştir” ifadesini kullandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları