loading
close
SON DAKİKALAR

Trakya’nın tek kadın belediye başkanı Özlem Becan'dan 'Tarihi Köprü Yürüyüşü'ne davet

Trakya’nın tek kadın belediye başkanı Özlem Becan'dan 'Tarihi Köprü Yürüyüşü'ne davet
Tarih: 20.09.2019 - 13:51
Kategori: Yerel

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali birçok etkinlik ve konserin yanı sıra şehre ismini veren ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine alınan tarihi köprü üzerinde geniş katılımlı bir yürüyüşüne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ...

4. Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü 18:30’da gerçekleştirilecek. Tarihi Köprü Yürüyüşüne aralarında Kadın Belediye Başkanları Platformu olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, topluluk ve siyasi de destek verecek. İlçenin tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yapılacak olan yürüyüşte Uzunköprü Köprüsü'nün restorasyonu ve Ergene nehri kirliliği ile ilgili ulusal anlamda gündem oluşturulması hedefleniyor.

Etkinlik öncesi konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, "UNESCO Dünya Miras Merkezi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine kaydedilen tarihi taş köprümüz, yapımı sırasında kullanılan malzemenin seçimi, ayakların yerleştirilmesi, kemer açıklıklarının belirlenmesi, yükseklik eğimlerinin hesaplanmasındaki mühendislik bilgisi sayesinde, uzunluğuna rağmen, zorlu doğa şartları altında 6 asra yakın bir süre ayakta kalmıştır. Kemerlerinde çatlakların oluşmaya başlayan, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Uzunköprü (Ergene) Köprüsü'nde yenileme çalışmalarının bir an önce başlaması ve Ergene Nehri çevre kirliliğine farkındalık teması ile Tarihi Köprü Yürüyüşüne bu sene geçtiğimiz yıllara nazaran daha geniş bir katılım bekliyoruz. Sizleri 19-22 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz festivalimize ve tarihi köprü yürüyüşümüze katılmak için, Uzunköprü’müze davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları