loading
close
SON DAKİKALAR

Trump: Adaletin temel prensibinin aksine Suudi Arabistan'a 'Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun' deniliyor

Trump: Adaletin temel prensibinin aksine Suudi Arabistan'a 'Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun' deniliyor
Tarih: 17.10.2018 - 09:43
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 haftadan uzun süredir kayıp olmasıyla ilgili olarak tüm gerçekler bilinene dek kınanmaması gerektiğini söyledi.

 Uluslararası bir haber ajansına konuşan Trump, "Öncelikle Kaşıkçı'ya ne olduğunu ortaya çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Trump mülakatta, Suudi Arabistan'a yönelik tavırla, cinsel saldırı iddiaları nedeniyle çok zor günler geçirdikten sonra ABD Yüksek Mahkemesi üyesi seçilen Yargıç Brett Kavanaugh'a yönelik suçlamalar arasında paralellik kurdu.

ABD Başkanı, "Yine aynı tavır...Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun. Ben bunu sevmiyorum. Yargıç Kavanaugh ile ilgili süreçte de bunu yaşadık. Bana göre kendisi hep masumdu" dedi.

Amerikan Senatosu, 3 kadın tarafından cinsel saldırı ya da tacizle suçlanan ve FBI tarafından da soruşturulan Yargıç Brett Kavanaugh'ın Yüksek Mahkeme üyeliğini, yoğun tepkilere karşın 48'e karşı 50 oyla onaylamıştı.
'Umarım Suudilerin soruşturması 1 hafta içinde biter'

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ile ilgili soruşturmasının "1 haftadan az" bir süre içinde tamamlanmasını umduğunu söyledi.

Donald Trump, ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 23-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak ve "Çölün Davosu" olarak nitelendirilen "Future Investment Initiative" (Geleceğe Yatırım Girişimi) adlı konferansa katılıp katılmayacağının ise henüz netleşmediğini söyledi.

Trump, "Sanırım diğer ülkelerin ne yapacağı da tavrımızda belirleyici olacak" dedi.

Birçok finans ve medya şirketi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın ülkesinin petrole bağımlılığının bitirilmesine yönelik 2030 Vizyonunun vitrine çıkarılması için organize edilen konferansa katılmaktan vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Trump: Suudi Veliaht Prensi, Kaşıkçı soruşturmasını genişletme sözü verdi

ABD Başkanı Donald Trump son mülakatı öncesi ise Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Donald Trump, Prensin kendisine Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin bilgisinin olmadığını ancak onun kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı genişletme sözü verdiğini söyledi.

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Türkiye'deki Konsolosluklarında olanlara ilişkin bilgisi olduğuna dair yorumları tamamen reddetti" dedi.

Trump, görüşme sırasında Suudi Arabistan'daki ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da hazır bulunduğunu belirtti.

Kaynak : BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları