loading
close
SON DAKİKALAR

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Maliye Bakanlığı hazır

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Maliye Bakanlığı hazır
Tarih: 13.10.2019 - 16:32
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Donald Trump Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yeni bir açıklamada bulundu. Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili paylaşımda bulunan Trump, "Türkiye sınırındaki yoğun çatışmalara karışmamak çok akıllıca. Bizi hatayla Orta Doğu savaşlarına sürükleyenler hala savaşmaya zorluyor. Ne kadar kötü bir karar verdiklerini bilmiyorlar. Neden savaş ilanı istemiyorlar?" ifadelerini kullandı.

Trump açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"İki yıl önce Irak'ın Suriye'nin farklı bir bölgesindeki Kürtler ile çatışmasını hatırlıyor musunuz? Birçok kişi yakın zamanda beraber savaştığımız Irak'a karşı Kürtlerle birlikte savaşmamızı istemişti. 0 zaman 'Hayır' dedim. Ve Kürtler çatışmayı terk etti. Aynı şey şimdi Türkiye ile yaşanıyor. Kürtler ve Türkiye uzun yıllardan bu yana savaşıyor. Türkiye PKK'yı teröristlerin en kötüsü olarak tanımlıyor. Diğerleri gidip bir taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakalım onları! Biz durumu yakından takip ediyoruz. Sonu gelmeyen savaşlar!

Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre'nin birçok üyesiyle Türkiye'ye kuvvetli yaptırımlar uygulama konusunda uğraşıyorum. Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın."

 
 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları