loading
close
SON DAKİKALAR

Tufan Gündüz Sultanbeyli’de

Tufan Gündüz Sultanbeyli’de
Tarih: 29.02.2012 - 18:43
Kategori: Yerel

Aydos Okuma Kulübü etkinlikleri kapsamında, Prof. Dr. Tufan Gündüz Çanakkale Savaşını konu aldığı “Nisanın 2 Günü” romanıyla okuyucularıyla buluştu

Tufan Gündüz, tarihi olayların unutularak yok olmasının önüne ancak roman, hikâye ve sinema filmleri ile geçilebileceğini, bu yolla tüm bunların gelecek kuşaklara aktarılabileceğini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu “Aydos Okuma Kulübü Okur-Yazar Buluşmaları”nın bu ayki konuğu Prof. Dr. Tufan Gündüz oldu. 

Yazar, “24 Nisan 1915 sabahı İstanbul’da çalınan kapılar, 25 Nisan 1912 sabahı Gelibolu’ya yağan bombalar ve kurşunlar, bu mücadelenin içindeki cesur ve dirayetli insanların hüzünlü romanı…” diye özetlediği “Nisanın 2 Günü” romanından bahsetti. 

Karşılıklı soru ve düşüncelerle sohbet havasında geçen programda Gündüz, kitap-insan ilişkisi ve okuma sevgisi üzerine fikirler verirken tarihi olaylara değindi.

Tarihi değerlerin geleceğe taşınmasının önemini vurgulayan Gündüz, Malazgirt ve Sakarya savaşı gibi olayların unutulmaya ve yok olmaya mahkûm edilmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığının altını çizerek, “Bugün Çanakkale hakkında bir şeyler yazıp çizebiliyorsak bu usta şair Mehmet Akif Ersoy sayesindedir” şeklinde konuştu. 

Program sonunda tüm katılımcılara Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün bir kitabı hediye edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları