loading
close
SON DAKİKALAR

Tuğba Danışmaz üç adım da Avrupa şampiyonu oldu

Tuğba Danışmaz üç adım da Avrupa şampiyonu oldu
Tarih: 05.03.2023 - 00:32
Kategori: Spor

Türkiye’ye Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar üç adım atlamada Tuğba Danışmaz, 14.31 metrelik derecesiyle altın madalya kazandı.

Danışmaz, 14.31 metreyle şampiyon olarak Türkiye’ye Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar üç adım atlamada tarihindeki ilk madalyasını kazandırdı. 23 yaşındaki atlet, ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanırken kendisine ait Türkiye salon rekorunu da 16 saniye geliştirdi. İlk hakkındaki derecesiyle şampiyon olan Danışmaz, ikinci hakkındaysa 14.11 atladı. Sonraki dört hakkında da faul yapan Tuğba Danışmaz, buna karşın Dariya Derkach ve Patricia Mamona’yı geride bırakmayı başardı. Bu sonuçla Türkiye, sekiz yıl sonra Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Ev sahibi ülkenin son altın madalyasını 2015’te Prag’da düzenlenen şampiyonada Ali Kaya, 3000 metrede ilk sırada yer alarak elde etmişti.

Dariya Derkach da İtalya’ya 10 yıl sonra kadınlar üç adım atlamada ilk madalyayı getirdi. İtalyan sporcu ikinci hakkındaki 14.20 metrelik derecesiyle Avrupa ikincisi oldu. Torun’da iki yıl önce 14.53 metreyle Avrupa şampiyonu olan Patricia Mamona, 14.16’lık derecesiyle bronz madalyayla yetindi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları