loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm Bel-Sen: 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz

Tüm Bel-Sen: 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz
Tarih: 10.05.2019 - 15:09
Kategori: Sendika

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine ilişkin kararına tepki gösterdi.

YSK’nin seçimin yenilenmesine ilişkin kararını halk iradesinin gaspı olarak değerlendirdiklerini belirten Tüm Bel-Sen, yaptığı açıklamada 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinde İstanbul seçmeninin çoğunluğunun oyu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olan sayın Ekrem İmamoğlu’nun haksız, hukuksuz, gerekçesiz, dayanaksız bir şekilde YSK tarafından görevden alınması, seçimin yenilenmesi kararını kabul etmiyoruz ve halk iradesinin gaspı olarak değerlendiriyoruz. Halkın iradesi hiçe sayılarak 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde yerel yönetim emekçileri olarak; özgür, demokratik, katılımcı, yerel yönetim anlayışını benimsemiş; emekten, barıştan, özgürlükten yana olan sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğimizi deklare ediyoruz."

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları