loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm Emekli Sen; Sendika Hakkımız Engellenemez

Tüm Emekli Sen; Sendika Hakkımız Engellenemez
Tarih: 27.04.2021 - 18:25
Kategori: Sendika

Tüm Emekli Sen MYK'sı eş zamanlı basın açıklamasında; Tüm Emekliler Sendikası emeklilerin ekonomik demokratik hakları için mücadelesini her şartta yükselterek sürdürecektir. Sendika Hakkımız Engellenemez!

Tüm Emekli Sen Merkez Yürütme Kurulu Eş Zamanlı Tüm Türkiye'de düzenlediği basın açıklaması ile iktidara seslendi.

"Ülkemizde hukuk, iktidar tarafından kendisine biat etmeyen toplum kesimleri, bireyler, dernekler, sendikalar ve siyasi partiler üzerinde yaygın bir baskı aracı, hatta bir tasfiye silahı olarak kullanılmaktadır. Bu durum, gerek tüm toplum kesimleri tarafından, gerekse de uluslararası pek çok saygın kurum ve basın yayın organlarında dile getirilmektedeir.

Hukukun bir baskı aracı olarak kullanılması, sendikamız Tüm Emekliler Sendikasının kurulduğu günden beri karşılaştığı bir sorundur.

20 Şubat 2017'de kuruluş evrekalarını Ankara Valiliğine verdiğimiz halde Valilik keyfi bir tutumla, bu başvuruyu reddetmiş ancak yaşanan mahkeme sürecinden sonra sendikamıza kütük numarası verilmiştir.

Başvuru konusunda mahkemenin lehimize verdiği karara rağmen, 34. İş Mahkemesinezdinde kapatılma istemlidava açmış, İş Mahkemesinin aleyhimize verdiği karar ise İstinaf mahkemesine taşınmış ve İstiinaf Mahkemesi kapatma kararını bozarak "Emeklilerin sendika kurma hakkı olduğundan" hareketle leyhimize sonuçlandırılmıştır.

Hukuk ve yasaların evrensel insanlık değerleri içermesi gerektiğini unuutan idare hukukun kendi emri altında olması gerektiğini savunan bir yaklaşımla bu kararı da Yargıtay'a göndermiş, Yarğıtay bozma kararı vererek dosyayı yeniden görüşülmesi için İstinaf Mahkemesine geri göndermiştir.

Buna ilişkin mahkeme 30 Nisan 2021 tarihinde Saat: 10,00'da görülecektir.

Yargıtayın verdiği bozma kararı, açıkça idarenin isteğinin hukukun üstünde olduğunun ve Uluslararası saözleşme ve hukukun tanınmadığının açık bir göstergesidir.

Bu karar hukuki değil, siyasi bir karardır.

Bu karar idarenin her istediğini yaptırma niyetinin bir göstergesidir.

Bu kararın örgütlenme hakkının kullanılmasına yönelik bir engel olduğu açıktır.

Hukukun üstünlüğünün hala geçerli olduğuna, buna uyan yarğıçların olduğuna inanmak istiyoruz.

İdarenin ve idarenin gözüne bakan mahkemelerin her türlü engelleme, yasaklama, görmezden gelme girişimlerine rağmen herkes şunu iyi bilsin Tüm Emekliler Sendikası emeklilerin ekonomik demokratik hakları için mücadelesini her şartta yükselterek sürdürecektir."

Tüm Emekli Sen İzmir Şubeleri basın açıklaması sonrası istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada; 'Tüm emekliler sendikası izmir şubelerinin ortak basın açıklaması dostlarımızın da desteği ile görkemli geçti. Disk Emekli Sen Konak Şube yöneticisi arkadaşlarımızın da gelip destek vermeleri bizlere güç verdi; çok memnun etti. Yaşasın emeklilerin birliği birleşe birleşe kazanacağız" denildi.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları