loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm Yerel-Sen, İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yemek çadırı kurdu

Tüm Yerel-Sen, İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yemek çadırı kurdu
Tarih: 04.04.2016 - 15:21
Kategori: Sendika

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan sendikalılar, toplu sözleşmede yer almasına rağmen kendilerine yemek yardımı yapılmamasını protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan sendikalılar, toplu sözleşmede yer almasına rağmen kendilerine yemek yardımı yapılmamasını protesto etti.

Büyükşehir Belediyesi önünde yemek çadırı kuran Tüm Yerel-Sen, belediye çalışanlarına öğle yemeği verdi.
Konuyla ilgili daha önce bir basın açıklaması yapan ve 31 Mart Perşembe gününe kadar Büyükşehir Belediyesi'ne süre tanıyan Tüm Yerel-Sen, belediyenin harekete geçmemesi sebebiyle eylem kararı almıştı.

"BU HEPİMİZİN DAVASI"

Eylemin ardından konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Kıran, şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada 14 Ocak 2016 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz toplu sözleşmede bulunan ve de kanunen verilmesi gereken yemek yardımı başlatılmadığı için bulunuyoruz! 

Yaklaşık iki hafta önce Mart 2016 sonuna kadar yemek yardımıyla ilgili bir adım atılmaması halinde burada çadır kuracağımızı ve gücümüzün yettiği kadar Büyükşehir Belediyesinin vermediği yemeği bizim vereceğimizi söylemiştik. Bu mücadelenin ilk meşalesini bugün burada yakıyoruz! 

İzmir halkına gece gündüz demeden elinden geldiği kadar hizmet etmeye çalışan belediye emekçilerimiz bir tas sıcak çorbaya muhtaç bırakılmayı hak etmiyor. Sizlere soruyorum. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışında emekçinin hakkını vermemek var mıdır? Biz sizden yat mı istedik? Kat mı istedik? Soframıza bir lokma ekmek istedik. Zaten AKP iktidarının iş güvencemizi ortadan kaldırmaya çalıştığı; adaletsiz, emek karşıtı politikaları ve yandaş sendikaları aracığıyla sefalete sürüklediği memurlara, hem yasal anlamda hakkı olan, hem de anlaşarak imzalanan sözleşmeye konulan yemek yardımını başlatmamak sosyal demokrat anlayışa sahip bir belediyeye yakışmaz. 

Sosyal Demokrat bir belediyeye “ Emek En Yüce Değerdir” anlayışıyla emekçilerin yanında durmak yakışır. Hep beraber 14 yıldır AKP iktidarında kamu emekçilerinin maddi ve manevi anlamda ezildiğini söylemiyor muyuz? Bu AKP iktidarının hastalığı galiba bulaşıcı. Her önüne gelen kolay lokma olduğu zannedilen emekçilerle oyun oynamakta ve hakkını vermemektedir. Amacımız bağcıyı dövmek değil, hakkımız olan bir lokma yemeği yemektir. Eleştirdiklerimiz gibi yaparsak eğer, nasıl çıkacağız karanlıktan aydınlığa? “Yetkiyi alamazsınız” dediler. Aldık. “Sözleşmeyi İmzalayamazsınız” dediler. İmzaladık. “8 Mart’ta kadın çalışanlar izin kullanamayacak” dediler. Kullanıldı. 4 yıldır 775 TL olan sözleşmeyi; ilk kez 843 TL yaptık ve Temmuzda 900 TL olacak. Artık 6 ayda bir zam görecek. Bir tek geriye giden sözleşme maddesi bulunmuyor. Dayanışma aidatını kaldırdık. Artık inandığı sendikaya üye olanlar yetkili sendikaya para ödemek zorunda değil. Yemek yardımını da 5 yıl aradan sonra sözleşmeye biz ekledik. Ancak bugün uygulanmadığı için buradayız. Bu ayıp ne sizin ayıbınız. Ne de sendikamızın ayıbıdır. Bu ayıp imzasının arkasında durmayanların ayıbıdır. Bu, hepimizin davasıdır. İşyerlerinde bizden istediğiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de bir kez daha sesleniyoruz! 6 bin memur emekçisini görmezden gelemezsiniz. Yasal anlamda bu yardımı yapmak zorunda olduğunuz gibi, sözleşmedeki imzanızın da arkasında durun! Yemek Yardımını derhal başlatın! Biz Tüm Yerel-Sen olarak mücadelemiz sonuç verinceye kadar, aynı inanç ve kararlılıkla eylemimizi sürdüreceğiz. Tüm arkadaşlarımız sonuç alıncaya kadar gece – gündüz burada nöbet tutacaklar. Her öğlen burada yemek vereceğiz."

Onur Gümüş - Ege Meclisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları